Home / CRNA KRONIKA / Postupanja policije tijekom proteklog tjedna
Foto: Ilustracija

Postupanja policije tijekom proteklog tjedna

Tijekom proteklog tjedna na području Policijske uprave virovitičko-podravske evidentirano je 6 prometnih nesreća, od kojih 4 prometne nesreća s materijalnom štetom i 2 prometne nesreće s dvije lakše ozlijeđene osobe. Čak 5 prometnih nesreća uzrokovali su počinitelji koji su napustili mjesto događaja a počinitelj koji je prouzrokovao jednu prometnu nesreću s materijalnom štetom nije upravljao vozilom pod utjecajem alkohola.

Uglavnom se radi o prometnim nesrećama s manjom materijalnom štetom u kojima sudionici odmah napuste mjesto događaja a da ne ostave ili ne razmjene osobne podatke i podatke o vozilima te ne popune i potpišu Europsko izviješće o nesreći. U praksi proizlazi da se vozači na mjestu prometne nesreće odmah dogovore oko snošenja troškova za nastalu štetu, te ne razmijene u potpunosti podatke o vozačima i vozilima, a nakon nekog vremena dolaze prijaviti prometnu nesreću u policijsku postaju. Zamijećeno je također da su razmijenjeni podatci djelomični, nepotpuni i nedovoljni za pronalazak sudionika prometne nesreće. Stoga policija apelira da prilikom razmjene osobnih podataka, ti podatci budu potpuni.

Policija također podsjećamo da, sukladno pozitivnim zakonskim propisima, vozači ne smiju napustiti mjesto prometne nesreće dok nisu popunili i potpisali Europsko izvješće ili na drugi način razmijenili osobne podatke i podatke o vozilima. a što je kažnjivo novčanom kaznom u iznosu od 2000-5000 kuna.

Ukupno je u proteklom tjednu utvrđeno 509 prekršaja, od kojih 42 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola ili odbijanja alkotestiranja, 97 prekršaja upravljanja vozilom nepropisnom brzinom, 2 prekršaja upravljanja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje, 4 prekršaja upravljanja vozilom za vrijeme zabrane i dr. Najveća koncentracija alkohola u organizmu od 2,44 promila utvrđena je u Špišić Bukovici kod vozača starosti 45 godina koji je upravljao traktorom.

Tijekom cijelog proteklog tjedna provedene su pojačane mjere nadzora korištenja sigurnosnog pojasa na području cijele PU tijekom kojeg je utvrđeno i sankcionirano 196 prekršaja ne korištenja sigurnosnog pojasa.

x

Check Also

Pokazni logor slatinskih Lisica u srcu Slatine

Početkom rujna Odred izviđača Lisice Slatina u sklopu programa obilježavanja Dana grada, realizirao je svoj ...

Wordpress Content Copy blocker plugin by JaspreetChahal.org