NASLOVNICAOPĆINE

Poslije 20 godina Ivan Dugaja se povukao s mjesta predsjednika Udruge slavonskih uzgajivača hladnokrvnih konja Čađavica

Udruga slavonskih uzgajivača hladnokrvnih konja Čađavica egzistira već dugih 20 godina, a jučer je održala svoju izvještajno-izbornu skupštinu u čađavačkom mjesnom domu.

Na otvaranju skupštine, nazočne članove i goste, među kojima su bili saborski zastupnik Tomislav Tolušić, pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo, poljoprivredu i europske fondove Virovitičko-podravske županije Bojan Mijok i načelnik Općine Čađavica Mirko Rončević, pozdravio je predsjednik udruge Ivan Dugaja.

Nakon podnošenja izvješća o radu i financijskog izvješća za 2019. godinu, koja su jednoglasno usvojena, pristupilo se razrješenju dosadašnjih tijela udruge, te izboru novih. Tako su članovi jednoglasno izabrali Daria Bošnjaka za novog predsjednika, potpredsjednik je Ivan Dugaja, tajnik Benjamin Mlišić, blagajnik Josip Njegač, a evidentičar uzgoja Josip Gurdon.
Iako je bilo prijedloga da Ivan Dugaja nastavi s obnašanjem funkcije predsjednika udruge, on je to dostojanstveno odbio, jer, kako je rekao, vrijeme je za nove, mlađe kako bi i oni dali svoj obol u radu udruge, a on će uvijek biti tu kako bi savjetima i svojim, dvadeset godina dugim iskustvom, pomogao novom predsjedniku.

U Nadzorni odbor udruge izabrani su Igor Tkalčić, Matija Dorček i Zdravko Kadežabek, dok je likvidator Josip Njegač, a potpisnici žiro računa Dario Bošnjak, Josip Njegač i Matija Dorček.

Uslijedilo je donošenje plana rada i financijskog plana za 2020. godinu.
Udruga, čiji članovi u svom vlasništvu imaju 339 grla, najviše hladnokrvnih konja, ali i drugih pasmina, nastavit će s dosadašnjim radom, ali ga pokušati i poboljšati. Tako će prioritet biti pronaći jači motiv za većim angažmanom svih članova u radu udruge. Pred članovima udruge je nova reprodukcijska godina, te nastavljaju sa sudjelovanjem u uzgojno-selekcijskom radu. Želja im je da i dalje organiziraju i sudjeluju na izložbama i sve zadatke koji su pred njima odrade kvalitetno, sve u skladu sa njihovim kapacitetima tj. mogućnostima, a s ciljem održanja tradicije uzgoja konja na ovim prostorima. Plan rada, kao i financijski plan usvojeni su jednoglasno.

Rad Udruge slavonskih uzgajivača hladnokrvnih konja Čađavica pohvalio je općinski načelnik Mirko Rončević, naglasivši kao će udruga i dalje imati punu potporu Općine Čađavica, a s čime se već krenulo raspisivanjem natječaja za potpore uzgoja hladnokrvnih konja na području općine Čađavica.

Pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo, poljoprivredu i europske fondove Virovitičko-podravske županije Bojan Mijok, u svoje osobno i u ime Virovitičko-podravske županije, također je pohvalio rad udruge i dodao kako će Županija pomagati udruzi u skladu sa svojim mogućnostima.

Saborski zastupnik Tomoslav Tolušić čestitao je, sada već bivšem predsjedniku Ivanu Dugaji, na uspješnom vođenju udruge svih tih dugih 20 godina, rekavši kako to može samo čovjek koji uistinu voli svoj posao, u ovom slučaju konje, a tko voli te plemenite životinje, voli i ljude. Novom predsjedniku je zaželio uspješan rad, kao i ostalim predstavnicima udruge.

Nakon obraćanja gostiju, stari predsjednik i novi dopredsjednik Ivan Dugaja uručio je priznanja svima koji su doprinijeli radu udruge.

Miško Šklempe, predsjednik Središnjeg saveza Udruge uzgajivača konja hladnokrvnjaka Republike Hrvatske, upoznao je članove udruge s radom i planovima saveza.
(df,mf/Foto: D. Fišli)


Možda će vas zanimati i ...

Back to top button