DOGAĐANJAKULTURA I OBRAZOVANJENASLOVNICA

Posebno i veliko hvala Antonio upućuje svim dobrim ljudima koji su pomogli do sada

U dvorani Pučkog otvorenog učilišta Slatina u srijedu 28, ožujka 2018. godine održan je humanitarni koncert koji je organiziran da bi se prikupila sredstva za prve samostalne korake dječaka Antonija Varge iz Nove Bukovice.

Ovaj koncert je ipak bio ponešto drugačiji od prethodnih, osobniji, jer organizirala ga je njegova škola, na njemu su između ostalih nastupili i njegovi prijatelji. Stoga, nema boljeg načina da vam predstavimo sam koncert nego da citiramo uvod koji je napravila ravnateljica Antonijeve škole, OŠ V. Nazora Nova Bukovica Lareta Žubrnić:

– “Ovo je koncert sa srcem. Srcem za dječaka Antonija. I vi ste ovdje! Svaka čast! Antonio je naš prijatelj. Ima 11 godina i pohađa 3. razred OŠ Vladimira Nazora u Novoj Bukovici. Ima svoje razredne prijatelje, dobru učiteljicu Mariju, a ima i Dijanu – pomoćnicu u nastavi. Antonio, naime, od početka svojega života, boluje od bolesti koja nosi strašno ime:  cerebralna paraliza . Ta ga je bolest vezala uz invalidska kolica.

Aktivnosti poput samostalnog odlaska u školu ili u kino, zaigrati s ekipom graničara ili nogomet, Antonio ne može ostvariti , ali  – on se ne da smesti ni razočarati jer je njegov karakter i duh pun radoznalosti i vedrine, otvorenog srca prema onima koji mu pristupaju i koje uvijek nagradi svojim srdačnim i nasmijanim licem, pozitivnim stavom prema životu. Danas smo svi ovdje  jer mu želimo pomoći da što prije stane na stane na svoje noge i ostvari svoje dječačke snove.”

A za Antonija i sve okupljene  – na ovom koncertu sa srcem  – nadahnuti snagom bezbrižnog djetinjstva –  nastupili njegovi talentirani mali i veliki prijatelji iz Društva Naša djeca: Dječji kutak „Veseli sat“ iz Nove Bukovice, Josipova i Slatine, učenici slatinske Glazbene škole Milka Kelemena, najmlađa skupina Matice slovačke iz Miljevaca i Lipice, članovi Kulturno-umjetničkog društva „Lipa“ iz Nove Bukovice.

“Veliko hvala Pučkom otvorenom učilištu i ravnateljici gospođi Danijeli Fabric Fabijanac koja je prihvatila biti domaćicom ovoga događaja i ustupiti nam ovaj lijepi prostor, a svim njezinim djelatnicima zahvaljujemo na pomoći oko organizacije i pripreme  koncerta.

Na velikoj medijskoj pažnji Antonio zahvaljuje svim lokalnim i županijskim medijima i portalima, a posebno Radio Slatini  i Slatinskom informativnom centru – gospodinu Davoru  Pušaniću na organizaciji cjelokupnog  ozvučenja i gospodinu Robertu Turkalju na ustupljenoj tehnici. Zahvaljujemo na podršci od strane Grada Slatine i gradonačelnika Denisa Ostrošića, kao i Općini Nova Bukovica i načelniku Tomislavu Bračunu.

Posebno i veliko hvala Antonio upućuje svim poduzetnicima, udrugama, ustanovama, osnovnim i srednjim školama, župnim zajednicama Slatine i Bukovice i  svim dobročiniteljima koji su do sada dali svoj doprinos kako bi se skupila sredstva za njegove prve samostalne korake.” – riječi su s kojima se ravnateljica Žubrinić oprostila od posjetitelja ovog humanitarnog koncerta završetkom kojeg je Antonio još bliže nadi da će dobiti priliku za medicinski zahvat koji će mu, nadamo se, omogućiti da ponovo hoda. (mk / Foto: Marijo Kokorić)


Mole se svi ljudi koji imaju dobru volju, želju i mogućnosti pomoći Antoniju, da uplate namijenjena sredstva na sljedeći broj računa: HR7624020063103370003 u Erste banci (Antonio Varga).

Više informacija o ovoj humanitarnoj akciji možete saznati na poveznicama ispod:

HUMANITARNA POMOĆ ZA ANTONIA VARGU

Projekcija troškova neurorehabilitacije ANTONIO VARGA


Možda će vas zanimati i ...

Back to top button