DOGAĐANJANASLOVNICA

Ponuda cvijeća povodom blagdana Svih svetih na slatinskoj tržnici

Budući da nam se bliži blagdan Svih svetih danas smo posjetili slatinsku tržnicu koja uoči ovog blagdana obiluje ponudom raznog prigodnog cvijeća.
Tako su se krizanteme svih boja u lončanici prodavale po 20 i 25 kuna, a one krupnog cvijeta po 50. U lončanici moli ste pronaći i špine po 35 kuna.

Bijele i žute krizanteme (rezane) bile su po cijenama od 7 do 10 kuna za komad, a vezicu rezanih špina ili zelenih loptica po 10 kuna.

Bila je i velika ponuda cvjetnih aranžmana od živog cvijeća po cijenama od 50 do 120 kuna, a još veća ponuda onih od umjetnog cvijeća od 20 do 100 kuna ovisno o veličini aranžmana.

Lampioni su se prodavali po cijenama od 4 do 20 kuna, odnosno elektronski po 20 i 25 kuna.

Naravno da je u ponudi slatinske tržnice bila i redovito bogata ponuda sezonskog voća i povrća, gdje su posebnu pozornost Slatinčana privukli jesenski plodovi, odnosno kesteni koji su se prodavali po 15 kuna za kilogram, te misirke (buče) po 5 kuna za kilogram. Isto tako u ovo jesensko vrijeme neizostavna je ponuda neretvanskih mandarina, limuna, šipka i smokava i to ne samo petkom već svakodnevno na prostoru stare tržnice.

Pojedini zakupci prodajnog prostora na slatinskoj tržnici unatoč činjenici da su veći dio godine zadovoljni zakupljenim prostorom, izrazili su negodovanje što cvjećari uoči pojedinih blagdana nisu smješteni na jednom mjestu kako bi svi jednako bili dostupni kupcima, budući da su sada pojedini smješteni na novom dijelu tržnice unutar dvorišta nove zgrade, a ostali na prostoru stare tržnice gdje su dostupniji kupcima.

Pojašnjenje o širenju prodajnog prostora na prostor stare tržnice dobili smo u poduzeću Slatina kom kojemu je tržnica jedna od djelatnosti. U obrazloženju stoji:

Postojeći prostor tržnog centra u određenim periodima u godini (proljetna prodaja presadnica, jesenska prodaja cvijeća za dan Svih svetih) nije dostatan za sve zainteresirane prodavače, te se dio stare tržnice ustupa prodavačima za prigodnu prodaju. Dio stalnih zakupaca u tržnom centru ima zakup i na staroj tržnici u toku cijele godine, a preostali dio mjesta (cca 10) daje se u najam po zahtjevu prodavača.
S obzirom na raznovrsnost ponuđenih proizvoda (voće, povrće i cvijeće) u već zakupljenim prostorima na staroj tržnici nismo u mogućnosti prodavače jedne vrste ( npr. cvijeće) u periodu pred blagdan Svih svetih locirati na jednom prostoru.“
– stoji u priopćenju Slatina kom-a.

Zakupci na starom dijelu tržnice koji imaju zakupljen prostor preko cijele godine, ponudu cvijeća u povodu blagdana Svih svetih, imat će i u narednim danima do 1. studenog.
(mf/Foto: Mihaela Feldi)


Možda će vas zanimati i ...

Back to top button