Home / NASLOVNICA / Policija upozorava na najčešće greške vozača mopeda i motocikala

Policija upozorava na najčešće greške vozača mopeda i motocikala

Foto: ilustracija

motocikli nesrećaDolaskom proljeća i stvaranjem povoljnih vremenskih uvjeta, na našim prometnicama povećat će se broj mopeda i motocikala. Zato policija najavljuje pojačanu prisutnost i povećani nadzor u sljedećim mjesecima, radi održavanja povoljnog stanja sigurnosti u cestovnom prometu.

Lošu najavu motociklističke sezone predstavlja prva teška prometna nesreća s vozačem motocikla koja se dogodila u Slatini koncem ožujka, gdje je vozač motocikla, kršeći prometne propise i precjenjujući svoje vozačke sposobnosti, motocikl podigao na zadnji kotač, a potom izgubio kontrolu nad njim i pao na kolnik, a motocikl udario u stup električne mreže. Vozač motocikla zadobio je teške tjelesne ozljede, zbog kojih je prevezen i zadržan na liječenju u Općoj bolnici Virovitica.

motocikli i policijaKako bi se spriječilo stradavanje vozača motocikala i mopeda, koji se ubrajaju među najranjivije skupine sudionika u prometu, Policijska uprava upozorava na najčešće greške vozača mopeda i motocikala, a to su nepropisna ili neprilagođena brzina, nepoštivanje prednosti prolaska i nepropisno pretjecanje. Policija poziva i sve ostale sudionike u prometu na povećani oprez, jer dolaskom ljepšeg vremena brzine kretanja motornih vozila se povećavaju, a samim tim potrebna je veća koncentracija u prometu i više pažnje na sebe i na druge sudionike u prometu.

Policijski službenici prometne policije u narednim danima usmjerit će aktivnost na nadzor cestovnog prometa, posebno kretanje vozača mopeda i motocikala, poštivanja ograničenja brzine svih vozača motornih vozila, kao i ostalih grubih nepoštivanja prometnih propisa.

x

Check Also

IOŠ Slatina uz spektakl krojača i frizera na Viroexpu predstavila i svoje genijalce

Industrijsko-obrtnička škola Slatina osim što je u zabavnom dijelu programa Viroexpa predstavila svo znanje, kreativnost ...

Wordpress Content Copy blocker plugin by JaspreetChahal.org