DOGAĐANJAKULTURA I OBRAZOVANJENASLOVNICA

Pjesmom i plesom Glazbena škola Milka Kelemena čestitala Božić

Jučer je u dvorani Pučkog otvorenog učilišta Slatina održan tradicionalni Božićni koncert učenika Glazbene škole Milka Kelemana.

Koncert je otvorio Mali zbog pjesmama „Božina zvona“ i „Sretan Božić“ koje je napisala Tamara Dorić, a matrice napravio učitelj Miloš Cvjetković, pod vodstvom učiteljica Andree Kligl i Sare Mojzeš.

Glazbena škola od nedavno ima i plesnu radionicu. Upravo su polaznice te radionice predstavile svoje vještine i koreografiju pod nazivom „Zima“ koju je pripremila voditeljica Maja Radojević na glazbenu temu A. Vivaldi: The Four season – Winter“, kao i koreografiju „Snježne note“ uz Čajkovskog i njegov Koncert za klavir u B molu.

Učenički zbor pod vodstvom učiteljice Andree Kligl, uz pratnju korepetitora Josipa Jagušića otpjevao je pjesmu J. Williamsa: Somwhere in my memory i crnačku duhovnu pjesmu „Idi kaži cijelom svijetu“.

Plesni dio ove večer nadopunjen je novim nastupom plesne radionice. Prvu koreografiju „Božićna ljubav“ odradilo je 20 plesača na pjesmu Ellie Goulding: Love Me Like You Do dok su koreografiju „Bijele sijene“ na pjesmu Lindsey Stirling: Shadows otplesale 3 plesačice.

Nakon plesača pozornica je bila rezervirana za tamburaški orkestar i početnički solfeggio uz tradicionalne „Zvončiće“ i „Sretan Božić“. Voditelja je bila Adriana Jaković.

Uvod u finale ovog koncerta bio je još jedan nastup polaznica plesne radionice. Ovaj puta uz koreografije „Božično zvono“ na pjesmu Carol of the bells – The piano Guys i „Svjetlost“ na pjesmu Celine Dion: So this is Christmas.

Koncert je svojim nastupom i izvedbom pjesama Felice Navidad, Tiha noć  i Radetzky March zatvorio puhački koncert pod ravnanjem dirigentice Jelene Škvorc.

Iz glazbene škole zahvalili su se POU Slatina na ustupljenoj dvorani i tehničkom osoblju koje je pomoglo u realizaciji ovog koncerta, a ujedno podsjetili i pozvali sve prisutne na dva koncerta učenika solista koji su na programu danas (utorak, 18. prosinca) u dvorani glazbene škole u 17.00 i 19.00 sati.

Koncert su u do posljednjeg mjesta popunjenoj dvorani POU Slatina pratili i gradonačelnik Denis Ostrošić i ravnatelj Glazbene škole Milka Kelemena Antonio Brzica. (Tekst i foto-video: Marijo Kokorić)


 

 

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button