DOGAĐANJANASLOVNICASPORT

Petrinjska Letnica oduševila Slatinu

Do danas, kada pričamo o ”nadstandardu”, slatinski je turnir oduvijek bio poznat kao utočište osječkih majstora futsala, a sada su u tu priču po prvi put uletjeli dečki iz nešto zapadnijih krajeva, točnije iz Zagreba, i odmah bacili u trans dupke punu dvoranu srednje škole pri tom bacivši rukavicu izazova svim ostalim momčadima.

Letnica Petrinja ime je te momčadi kojoj su organizatori izašli na ruku omogućivši joj da zbog oveće udaljenosti iste večeri odigra sve svoje utakmice u skupini. Isti su se odužili fantastičnim futsalom, a kojim su se ujedno nagradili i sa maksimalnim bodovnim učinkom i prolaskom u četvrtfinale. A protivnici im nisu bile nimalo bezazlene momčadi, no na koncu ipak je to bio susret dvaju, za najmanje dvije klase, različitih svjetova. Ipak u trećem susretu ta momčad za koju igraju gotovo svi odreda hrvatski futsal prvoligaši, te čak i povremeni i stalni reprezentativci, naletjela je na itekako opasnu minu u vidu OPG Vengerta potpuno spremnu da se i figurativno, ali i doslovno, ”potuče” za bodove i trijumf protiv po svemu viđenom apsolutnom favoritu broj 1. slatinskog turnira. Iako izlizana do neprepoznatljivosti,  fraza o ”finalu prije finala” jedina je moguća koja dolazi u obzir najkraćeg opisa ovog itekako ljutog boja. Imao je Hrvoje Čović potpisanu presudu no njegovo izvršenje te kazne minutu prije kraja zaustavila je vratnica, a u preostalih 60 sekundi završnice te nezaboravne partije Letnica je hrabru igru s letećim vratarem naplatila prvo izjednačenjem preko Majića, a zatim i šah matom mladog Filipa Novaka praktički tik prije ”pada zastavice” za neopisiv delirij brojnih bučnih navijača družine s adresom iz Petrinje.

Kod veterana vidjeli smo goropadni Autoservis Ino koji je uhvatio radnu temperaturu kontra Dudovog bureta. Tu je sve bilo riješeno već do 5. minute kada je Ino furiozno otišao na plus tri te do konca pokazao budućim protivnicima s kime će imati posla. Virovitičani No limit lako su riješili prepreku zvanu Čađavica.

27.12.2022.

Rezultati:

U – 11:

ŠN Slatina ll – ŠN Slatina lll  1:2

Slavonija Sladojevci – ŽNK Miljevci 0:1

 

U – 13:

Nk Gradina – ŠN Slatina l 0:5

 

U – 15:

Nk Mladost Miljevci – Suhopolje 0:6

 

U – 17:

Joga bonitos – Nk Rezovac 5:0

 

Veterani:

Dudovo bure Elmat Slatina – Autoservis Ino 2:7 (Pohiba, Razum/Gusić, Bočkaj 2, Granjaš, Lončarek, Cerovski, Kolomaz)

Mnk No limit Tvin VIBS Bindo Virovitica – NK Čađavica 5:0 (Jandrić 2, Poljak, Čavar 2)

Seniori:

Cb Willy Ćeralije – Letnica Petrinja 1:5 (Bazijanac/Novak 4, Badrov)

Bistro Kody – Letnica Petrinja 1:6 (Jaković/Jakovljević 2, Novak 3, Perić)

Letnica Petrinja – OPG Vengert 3:2 (Majić, Novak 2/Radinković 2)

 

Damir Jukić

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button