Home / DOGAĐANJA / Park i ove godine zamirišao na “Slatinski sajam cvijeća”

Park i ove godine zamirišao na “Slatinski sajam cvijeća”

Održan Slatinski sajam cvijeća 2016. - 48Danas je u Parku 136. slatinske brigade održan tradicionalni Slatinski sajam cvijeća u organizaciji grada Slatine, Savjetodavne službe Slatina i Turističke zajednice grada Slatine.

Sunčanu subotu, 23. travnja mnogi slatinčani iskoristili su za posjet Sajmu na kojem su sudjelovala Obiteljska poljoprivredna gospodarstva, proizvođači cvijeća i ukrasnog bilja.

Okupljenima se obratio zamjenik gradonačelnika grada Slatine Miroslav Venus koji je svima poželio ugodan boravak u gradu Slatini te se zahvalio svim izlagačima na sudjelovanju u Slatinskom sajmu cvijeća.

Održan Slatinski sajam cvijeća 2016. - 32Obnašateljica dužnosti župana Virovitičko-podravske županije Sanja Bošnjak također je svima poželjela dobrodošlicu na Slatinski sajam cvijeća te izrazila nadu da će svi posjetitelji i izlagači doma ponijeti lijepe uspomene iz Slatine.

Na sajmu je ukupno sudjelovalo 12 poljoprivrednih gospodarstava koja se bave proizvodnjom cvijeća iz Virovitičko-podravske, Bjelovarsko-bilogorske, Požeško-slavonske i Brodsko posavske županije. Osim njih, na sajmu su svoje proizvode izložile i učeničke zadruge i to učenička zadruga „Sekvoja“ iz OŠ Josipa Kozarca iz Slatine,  učenička zadruga „Zalatnuk“ iz OŠ Eugena Kumičića iz Slatine, OŠ Vladimir Nazor iz Nove Bukovice i PŠ Donji Meljani, PŠ Kozice te članice Društvo naša djeca iz Slatine kao i proizvođači popratnih sadržaja, bez koji uzgoj cvijeća ne bi bio moguć.

U scenskom dijelu nastupili su učenici Osnovne glazbene škole Slatina, Matej Barišić i Tea Gumbarević na harmonici, ispred OŠ Josipa Kozarca nastupila je folklorna skupina „Neven“ iz Područne škole Donji Meljani, ispred OŠ Vladimir Nazor nastupili su učenici Područne škole Miljevci, dok su program svojim nastupom zaključili učenici OŠ Eugena Kumičića i njihove plesno – scenske skupine „Ispred zastora“. (mk / Foto: M. Kokorić)

x

Check Also

U povodu Međunarodnog dana gastroshize zeleno pročelje Gradske uprave

Kako je i najavljeno, pročelje zgrade Gradske uprave večeras oko 21 sat obojano je zelenim ...

Wordpress Content Copy blocker plugin by JaspreetChahal.org