Home / DOGAĐANJA / Osnovna glazbena škola Slatina koncertom obilježila Dan škole

Osnovna glazbena škola Slatina koncertom obilježila Dan škole

Povodom Dana škole, Osnovna glazbena škola Slatina organizirala je u Hrvatskom domu u Slatini u petak, 13. studenog koncert na kojem su nastupili učenici škole kao i gosti.

Na koncertu je izvedeno 29 skladbi koje su izveli učenici OGŠ Slatina, učenici Glazbene škole Weiner Leo iz Szigetvara i učenici Glazbene škole Franje Kuhača iz Osijeka.

OGŠ Slatina održala koncert povodom Dana škole - 2Prije početka koncerta ravnatelj OGŠ Slatina, Antonio Brzica ukratko je podsjetio na događanja u školi kao i istaknutije uspjehe učenika škole tijekom protekle školske godine, poput Jana Mojzeša koji je na međunarodnom natjecanju puhača u Varaždinu osvojio prvo mjesto u svojoj kategoriji i Mateja Orine, koji je na državnom prvenstvu osvojio drugo mjesto.

Od planova u budućnosti istaknuo je uređenje dvije nove prostorije koje je OGŠ dobila na raspolaganje a koje se planira urediti sredstvima europskih fondova. Zahvalio se i sponzorima koji su pomogli nabavku pojedinih instrumenata, poput zamjenice župana Virovitičko-podravske županije, Sanje Bošnjak koja je školi poklonila violinu.

Osim primarnog kulturnog segmenta djelovanja OGŠ Slatina, naglasio je da je jedna od bitnih funkcija škole i osiguravanje zaposlenja i egzistencije, posebno za bivše učenike škole koji su završili srednjoškolsko glazbeno obrazovanje. Na tom tragu je i odluka nadležnog ministarstva kojom se školi odobrava dodatni fond sati za novog učitelja harmonike, za kojim se ukazala potreba zbog povećanog interesa učenika baš za taj instrument.

OGŠ Slatina održala koncert povodom Dana škole - 8Učitelj trube, Zoran Vlajnić u ime svog učenika, Jana Mojzeša koji je bio spriječen, primio je prije početka koncerta zahvalnicu Ministarstva kulture i Agencije za odgoj i obrazovanje za osvojeno prvo mjesto na međunarodnom natjecanju.

Miroslav Venus, zamjenik gradonačelnika grada Slatine, pozdravio je okupljene i čestitao profesorima i učenicima Dan škole te izrazio zadovoljstvo radom OGŠ Slatina i istaknuo da se veseli budućim koncertima koji u novim prostorijama škole.
(M. Kokorić / Foto: M. Kokorić)

x

Check Also

Grad Slatina otvorio novu telefonsku liniju za prijavu komunalnih problema

Grad Slatina potpisao je Ugovor o posebnim tarifama s tvrtkom Skynet Telekomunikacije d.o.o. o uspostavi ...

Wordpress Content Copy blocker plugin by JaspreetChahal.org