Home / NASLOVNICA / Osigurana sredstva za izradu dokumentacije za novu Područnu školu Bakić

Osigurana sredstva za izradu dokumentacije za novu Područnu školu Bakić

Amnadmanom na proračun za 2016. godinu osigurana sredstva za izradu dokumentacije za novu Područnu školu Bakić

Virovitičko-podravska županija poznata je po ulaganju u obrazovanje i brizi za njene najmlađe stanovnike. Osiguranje vrhunskih uvjeta za edukaciju mladih, poticanje izvrsnosti te razvoj znanja i ideja, glavni je prioritet Županije.

Temeljem amandmana vijećnika Županijske skupštine Mirana Janečića, na 10. sjednici održanoj 22. prosinca, u proračunu Virovitičko-podravske županije za 2016. godinu osigurat će se sredstva za izradu projektne dokumentacije za novu područnu školu u naselju Bakić, nedaleko od Slatine. Cilj je djeci u manjim sredinama te onima iz udaljenijih mjesta, osigurati uvjete školovanja kakvi su u Virovitici, Slatini ili Orahovici.

Iako jedna od najmanjih županija u Hrvatskoj, Virovitičko-podravska županija je jedna od rijetkih koja kontinuirano ulaže u škole i sustav obrazovanja. Posljednjih pet godina, na području županije, u školstvo je uloženo 150 milijuna kuna, a u narednom razdoblju planira se uložiti još najmanje 150 milijuna.

Podsjetimo, u mandatu župana Tomislava Tolušića, uz vlastita sredstva i potporu EU fondova, na području županije izgrađeno je 27 područnih škole, dvije srednje, jedna visoka škola, pet školskih dvorana te jedinstveni model studentskog restorana u Hrvatskoj, što našu županiju čini rekorderom u RH kada je u pitanju izgradnja kapaciteta za prenošenje znanja. (www.vpz.hr)

x

Check Also

Gradska knjižnica i čitaonica Slatina privremeno zatvorena zbog preseljenja u svoje matične, obnovljene prostore

Zbog preseljenja u obnovljene prostore Gradska knjižnica i čitaonica Slatina se privremeno zatvara za korisnike. ...

Wordpress Content Copy blocker plugin by JaspreetChahal.org