Home / NASLOVNICA / OŠ V. Nazora Nova Bukovica u Shemi školskog voća i povrća

OŠ V. Nazora Nova Bukovica u Shemi školskog voća i povrća

Temeljem pozitivnih pokazatelja u provedbi Sheme školskog voća i povrća u prvoj i drugoj školskoj godini (2013/2014. i 2014/2015.) Republika Hrvatska nastavlja provoditi Shemu školskog voća i povrća u svim razredima, od 1. do 8. razreda osnovnih škola, i u novoj školskoj godini 2015/2016.

U četvrtak su, 14. listopada, u OŠ Vladimira Nazora Nova Bukovica djelatnice Savjetodavne službe iz Slatine i Orahovice, Tihana Bišćan i Blaženka Mozer, održale dva predavanja uz nekoliko poučnih prezentacija za sve učenike škole, razredne i predmetne nastave. Govorile su o insektima koji napadaju biljke te kako se rješavati tih „napadača“ prirodnim putem, a isto tako djecu su upoznale s insektima koji jedu „napadače“ biljaka i kako ih čuvati u svojem vrtu. U sljedećim prezentacijama su govorile o zdravoj hrani, hranidbenoj piramidi i o fizičkim aktivnostima te važnosti konzumiranja voća i povrća. Učenici su se upoznali s činjenicom da se pčele ne smiju ubijati jer su ekološki ugrožene te su naučili i da se zaražene biljke mogu „izliječiti“ prirodnim putem uz insekte u tome pomažu.

Cilj Sheme školskog voća i povrća je oblikovanje prehrambenih navika djece i ograničavanje unosa hrane s visokim sadržajem masti, šećera i soli, kako bi se spriječila debljina i bolesti uzrokovane neadekvatnom prehranom te omogućio školskoj djeci dodatni obrok svježeg voća ili povrća.

U školskoj godini 2014/2015. u Shemi školskog voća i povrća sudjelovalo je 796 osnovnih škola, odnosno oko 292.700 učenika od 1. do 8. razreda. (Izvor: OŠ Vladimira Nazora Nova Bukovica)

 

x

Check Also

STOTI ROĐENDAN KINOPRIKAZIVAČKE DJELATNOSTI – 100 godina kinematografije u Slatini: Od drvenih stolica do udobnih fotelja

Filmovi su se prikazivali vikendom. U početku su to bili nijemi filmovi koje je na ...

Wordpress Content Copy blocker plugin by JaspreetChahal.org