NASLOVNICAOPĆINE

OŠ V. Nazora Nova Bukovica organizirala humanitarnu akciju „Od djece – djeci“

Darivanje u duhu predblagdanskog vremena u OŠ Vladimira Nazora Nova Bukovica organizirano je kroz četiri humanitarne akcije, a jedna je izrazito posebna jer se realizirala kroz mjesečni projekt iz Hrvatskoga jezika u prosincu i nosi naziv „Od djece – djeci“.

U ovom humanitarnom projektu sudjelovali su učenici 6. i 8. razreda koji su s ljubavlju donosili u školu krcate vrećice i kutije te tijekom dva tjedna skupljali humanitarnu pomoć.

Tijekom akcije prikupljala se hrana, razne namirnice, higijenske potrepštine, igračke, društvene igre, slikovnice te topla odjeća i obuća za tri obitelji koje čine samohrane majke s troje ili četvero djece u dobi od 1,5 do 17 godina, a koji žive u nezamislivo teškim uvjetima. Dvije su obitelji iz Virovitičko-podravske županije i jedna iz grada Zagreba (Utrine), kojima je pomoć stigla posredstvom grupe na Facebook društvenoj mreži imena Pomoć obiteljima s kojom je kontakt uspostavila učiteljica Hrvatskoga jezika Božica Filipović Veg.

Inicijativi su se priključili i učenici 7. c razreda iz Osnovne škole Josipa Kozarca Slatina s razrednicom Martinom Grundler Hrala.

Od početka skupljanja donacija, vijest se proširila školom pa su se uključili i brojni učitelji, stručni suradnici i ostali sadašnji pa i bivši djelatnici škole, kao i učenici nižih razreda i roditelji, a neki su čak i iz Suhopolja dovezli svoje poklončiće.

Tijekom nepuna 2 tjedna učenici su uspjeli prikupiti preko 40 kutija potrepština, a škola se ovim putem osim marljivim učenicima zahvaljuje i gospođi Dariji koja se pobrinula da paketi sigurno stignu u centralu gdje ih je preuzela gospođa Andrea i proslijedila potrebitim obiteljima.

– Nema tih riječi kojima bi se mogla dočarati dječja sreća i oduševljenje primljenim poklonima, a njihovi osmijesi zlata vrijede. Ovoga Božića i oni su primili svoje darove pod borom, a ako im je zahvaljujući ovoj akciji ovogodišnji Božić ljepši i topliji od prethodnih, zadatak je ispunjen! 
Za ovakve humanitarne akcije bit će još prilika, a tada svi budite ljudi dobre volje i velikoga srca, – poručili su učenici koji su sudjelovali u ovoj akciji zaželjevši svima sretne i blagoslovljene božićne blagdane uz obilje zdravlja u krugu najmilijih.
(mf/Izvor: Novinarsko-literana družina – učenica 6.r. Hana Kribl i učiteljica Hrvatskoga jezika Božica Filipović Veg/Foto: Andrea Oroš, Ruža Živković, Božica Filipović Veg, Darija Široki)

U prilogu možete pročitati i pismo zahvale dječaka Antonija (8 godina).

Related Articles

Back to top button
Wordpress Content Copy blocker plugin by JaspreetChahal.org