Home / DOGAĐANJA / OŠ E. Kumičića po drugi puta ugostila “Večer matematike”

OŠ E. Kumičića po drugi puta ugostila “Večer matematike”

3. prosinca od 18 do 20 sati OŠ Eugena Kumičića bila je jedna od mnogobrojnih škola u Hrvatskoj u kojoj se održavala Večer matematike, skup interaktivnih radionica namijenjenih popularizaciji matematike.

Prema riječima voditeljice projekta Sanele Jukić, prof. projekt koji se ove godine provodi po drugi puta, planiran je početkom školske godine, a same pripreme odvijale su se posljednja 4 tjedna.

“Ovo je drugi puta da organiziramo Večer matematike u OŠ E. Kumičića. Radi se o projektu koji je organiziran od strane Hrvatskog matematičkog društva, a koji se već nekoliko godina provodi diljem Hrvatske, u školama, vrtićima, osnovnim i srednjim školama kao i fakultetima. Učenici diljem Hrvatske rješavaju odnosno “igraju” se rješavajući matematičke zadatke. Ove godine valja naglasiti da su i učenici prepoznali važnost ovog događaja, pa na našim radnim centrima dežuraju isključivo učenici, njih oko 85 koji su se radovali ovom događaju i najzaslužniji su za cijelu organizaciju i oni su bili taj pokretač zbog kojih smo odlučili i ove godine organizirati ovaj događaj.“ – riječi su Sanele Jukić, voditeljice ovog projekta.

Osim riješavanja matematičkih problema, provedene su tri interaktivne radionice: Forenzika, Istraživački radovi-provođenje pokusa i Igra zaokruživanja. (mk / Foto: M. Kokorić)

x

Check Also

U povodu Međunarodnog dana gastroshize zeleno pročelje Gradske uprave

Kako je i najavljeno, pročelje zgrade Gradske uprave večeras oko 21 sat obojano je zelenim ...

Wordpress Content Copy blocker plugin by JaspreetChahal.org