KULTURA I OBRAZOVANJENASLOVNICA

Orahovačka spisateljica Gordana Radaković u Slatini predstavila svoju desetu knjigu “Smijeh naš svakidašnji”

Gordana Radaković, orahovačka spisateljica nakon Orahovice svoj najnoviji uradak predstavila je večeras i Slatinčanima u Gradskoj knjižnici i čitaonici Slatina gdje je sve nazočne pozdravila ravnateljica Ana Knežević, te ukratko najavila autoricu koju je iznimno razveselila glazbena točka koju je na samom početku promocije izveo učenik 2. razreda gitare Glazbene škole Milka Kelemena Slatina Niko Zlatunić čiji je mentor prof. Filip Janković.

Sama autorica, Gordana Radaković svoje predstavljanje započela je citatom Majke Tereze „Ja sam mala olovka u ruci Boga koja piše ljubavno pismo svijetu“, nastavila s nekoliko aforizama Duška Radovića te pročitala nekoliko priča iz svoje knjige “Smijeh naš svakidašnji”.

Sedmu knjigu kratkih priča, koja je svojevrsni nastavak uradaka s temom smijeha, ovoga puta pod nazivom “Smijeh naš svakidašnji”, ali i cjelokupan rad autorice predstavio je glavni urednik udruge Aldo iz Slavonskog Broda kojoj Gordana pripada, Ilija Matić koji je napisao i recenziju za najnoviju Gordaninu knjigu.

Radi se o zbirci eseja jedne od danas najplodnijih književnica na ovim prostorima koja se od 2008. godine kada je izdala prvu knjigu „Smijeh je lijek“, bavi jednom posebnom vrstom pisanja, pisanjem koje vraća osmjeh na lica. Gordana Radaković proteklih se deset godina, svake godine potrudi napisati po jednu knjigu i to na jedan poseban način kroz humoreske, crtice, kratke priče, a svaka je priča za sebe posebna i, kako je rekao, ima titraj njezine iskrene duše.
„Rekao bih da u Hrvatskoj nemamo ni jednog autora suvremene hrvatske književnosti sličnog Gordani, koji je po svom djelu toliko prepoznatljiv i toliko blizak čitateljima, jer je Gordana imala 50-tak književnih tribina putem kojih im je uspjela približiti svoj rad, odnosno priče o životu malih ljudi koje će svakoga nasmijati i na trenutak ostaviti bez daha.“ – naglasio je Matić.

Istaknuvši kako će i dalje nastaviti pisati na ovaj način i time uveseljavati sebe i sve oko sebe Gordana Radaković na kraju je pročitala još nekoliko kratkih priča iz svoje najnovije knjige.
(mf/Foto: Mihaela Feldi)


Možda će vas zanimati i ...

Back to top button