DOGAĐANJANASLOVNICAOD SVEGA POMALO

Operation Iron Justice u šumama oko Bunarića okupio airsoft ratnike

Airsoft klub Slatina prošli vikend bio je organizator Airsoft susreta pod nazivom Operation Iron Justice.

Po sunčanom i ne tako hladnom vremenu, koje je donijelo dozu realnosti u obliku blata koje je dodatno kompliciralo uspone po brdima oko popularnog slatinskog izletišta Bunarić, susret je okupio 62 igrača u dva suprotstavljena tima: TFR – Task Force Resistance (NATO- RUSI) i RFU– Rebel Forces United (Pobunjenici, PMC). Prema izvještajima moderatora, RFU ekipa je bila bolja.

Ako nikada niste bili sudionik jednog ovakvog susreta, ovakav scenarij je uvod u cijelu priču:

OP IRON JUSTICE – Godina je 2025. Svijetom vlada napetost i novi veliki rat između sila zapada i pobunjeničke vojske Blisko istočnog bloka.
Pobunjeničke snage, kroz godine jačanja i osvajanja teritorija uspostavile su kalifat u zemljama bliskog istoka. Uz pomoć ogromnih financijskih sredstava i resursa stvorile su izuzetno zastrašujuću vojsku, te u svoja djelovanja uključile i nebrojen broj privatnih vojnih kompanija (PMC).

Blisko istočna pobunjenička vojska prijeti Europi a u planu su i skorije ofenzivne akcije. Teroristički napadi postali su učestala pojava, a u tome ni Moskva ne ostaje zakinuta gdje je proveden atentat eksplozivnom napravom na visoke dužnosnike. Napetost je toliko intenzivna da se u cijeli konflikt uključuje i Rusija te prvi put u povijesti surađuje s članicama NATO-a kako bi postigli zajednički cilj a to je sprječavanje djelovanja Blisko istočnih snaga i stabilizacija stanja u regiji. Konflikt je neminovan …

Nakon čega slijedi višesatna adrenalinom nabijena akcija po šumskom terenu veličine 20ak hektara sa strogo utvrđenim i zadanim pravilima, o poštivanju kojih brigu vode moderatori koji ujedno i bilježe rezultat.

Naravno da nakon toliko prijeđenih kilometara treba nadoknaditi snagu, za što su se pobrinuli organizatori iz ASK Slatina grahom i okrjepom za sve sudionike ovog susreta.
Red je da spomenemo i one koji su se potrudili i ovakav susret organizirali i vodili brigu na terenu da sve protekne prema pravilima. To su članovi ASK Slatina: Marko Bursik, Marko Turopoli, Matija Grahovac, Matej Heged, Robert Hodak, Milan Peršić, Daniel Janković i ovaj puta odsutni … Vjekoslav Puškarić i Dragan Beneš.

Dio osmišljenog scenarija bilo je i „selo“ u koje su navraćale zaraćene strane. Vrijedni „seljani“ koji su uz pečene kobasice i sokove tijekom trajanja susreta odigrali svoju ulogu i ponudili okrjepu (i pokoje eksplozivno iznenađenje 🙂 ) umornim ratnicima bili su: Marina Mavrović, Jelena Mažar, Nikolina Burger, Dora Jurčić, Alen Ćosić, Željko Prišć i Branimir Bubaš.

Organizatori se zahvaljuju i sponzorima bez kojih ovakav susret ne bi bilo moguće organizirati. To su: Vodometal d.o.o. Foto video Alfa, Mesnica Ravlić, Višnja d.o.o., Caffe bar Pinta i Rock caffe Haustor.

Kažu da slika govori tisuću riječi, naša velika fotogalerija na najbolji način će dočarati dojam s terena. (mk / Foto: Marijo Kokorić)


Možda će vas zanimati i ...

Back to top button