Home / NASLOVNICA / Općina Sopje sufinancira kupnju udžbenika od 1. do 8. razreda osnovne škole

Općina Sopje sufinancira kupnju udžbenika od 1. do 8. razreda osnovne škole

I za narednu školsku godinu Općina Sopje sufinancira kupovinu udžbenika za učenike od 1. do 8. razreda osnovne škole u iznosu od 300 kuna, osim za 1. razred gdje će sufinanciranje biti do punog iznosa cijene udžbenika, a iz razloga davanja vaučera od strane Virovitičko-podravske županije koji iznosi 400 kn. Povećanje je to u odnosu na prethodnu školsku godinu kada je sufinanciranje bilo za osnovnoškolce od 1. do 4. razreda.
Da bi učenici ostvarili sufinanciranje u knjigovodstvo Općine Sopje potrebno je donijeti račun kupljenih udžbenika, broj tekućeg ili žiro-računa, te ispuniti obrazac zahtjeva u Općini.
Načelnik Općine Sopje, Berislav Androš naveo je da Općina Sopje uz kupovinu udžbenika sufinancira i prijevoz učenika, te za studente isplaćuje stipendije u iznosu od 500 kn mjesečno.
Isto tako predložit će Općinskom vijeću donošenje odluke o sufinanciranju troškova vrtića za djecu čiji roditelji žive na području Općine Sopje, a za razdoblje dok se ne izgradi vrtić u Sopju, za koji su u tijeku pripreme za prijavu na natječaj. (rt/Izvor: Općina Sopje)

x

Check Also

Dan zaljubljenih Slatinčani proslavili uz koncert Maje Posavec i banda Hotel

Turistička zajednica grada Slatine uz medijsko pokroviteljstvo Radio Slatine, pobrinula se na Valentinovo za pravi ...

Wordpress Content Copy blocker plugin by JaspreetChahal.org