Home / NASLOVNICA / Općina Sopje potpisala ugovor s izvođačem radova za cestu do Drave

Općina Sopje potpisala ugovor s izvođačem radova za cestu do Drave

U srijedu, 31. listopada Općina Sopje kao investitor potpisala je ugovor s izvođačem radova ,“Karašica – Vučica d.d.“ za rekonstrukciju nerazvrstane ceste Sopje – Drava. Projekt je to koji je dobio zeleno svijetlo na natječaju na Mjeru 7 „Temeljne usluge i obnova sela i obnova sela u ruralnim područjima“ Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske 2014.-2020.
Ovim projektom, koji je Općina Sopje prijavila u suradnji s Regionalnom agencijom VIDR-a, modernizirat će se cesta koja vodi od naselja Sopja prema rijeci Dravi, dijelu nadaleko poznatom kao odmorište Sopjanskoga kraja, pa i stanovnika cijele Virovitičko-podravske županije.
Investicija je vrijedna 2.060.556,75 i u potpunosti se financira putem navedenoga fonda. Kako Općina Sopje brine o svakome naselju tako su prošli tjedan izvršeni i radovi rekonstrukcije zvona i gradnja elektronike u kapelici u naselju Grabić na radost svih vjernika.
U utorak je održana i sjednica Općinskoga vijeća Općine Sopje gdje je izglasan rebalans proračuna, te bi prema istome do kraja ove godine trebali biti odrađeni slijedeći projekti: nogostup u Sopju (Nazorova ulica, neparna strana), izgradnja ceste u naselju Gornje Predrijevo („Majda“), asfaltiranje puta pored groblja u Vaškoj, prokop i zacjevljenje kanala u Sopju (parcela na kojoj je prijavljen vrtić), te nekolicina manjih zahvata.
(Općina Sopje)

x

Check Also

ŽUPA BLAŽENOG IVANA MERZA – U Slatini krizmano 20 djevojaka i 21 mladić

U župnoj crkvi blaženog Ivana Merza u Slatini na posebno svečanoj misi podijeljen je sakrament ...

Wordpress Content Copy blocker plugin by JaspreetChahal.org