DOGAĐANJANASLOVNICAOPĆINE

Općina Čađavica krenula s izradom strateškog plana

Općina Čađavica krenula s izradom strateškog plana - 1Danas je u Čađavici održana prva radionica vezana za izradu strateškog plana razvoja Općine Čađavica za razdoblje od 2015. do 2020. godine. Prema riječima Mirka Rončevića načelnika Općine Čađavica, općina je imala strateški plan kojem je rok istekao 2014. godine no odlukom Općinskog vijeća isti je i za 2015. proglašen kao važeći.

U međuvremenu Ministarstvo poljoprivrede prošle je godine u svibnju raspisalo javni poziv za financiranje izrade novih strateških planova za općine i jedinice lokalne samouprave na koji se prijavila i Općina Čađavica. Iako odgovor o prolaznosti na javnom pozivu iz nadležnog ministarstva još nije stigao, općina je već krenula u kompleksan posao izrade strategije.

Na današnjoj radionici tako su uz načelnika sudjelovali predstavnici zadruga, udruga i osnovne škole te ostale pravne osobe s područja općine koje će svojim idejama i vizijama pokušati napraviti jedan okvir razvoja za razdoblje do 2020.godine. Inače samu izradu strategije u svoje je ruke dobila tvrtka Sintagma iz Okučana čiji su djelatnici i vodili današnju radionicu. (D. Jukić / Foto: R. Turkalj)


Related Articles

Back to top button
Wordpress Content Copy blocker plugin by JaspreetChahal.org