Home / DOGAĐANJA / Održano savjetovanje akcije „Gradovi i općine – prijatelji djece“

Održano savjetovanje akcije „Gradovi i općine – prijatelji djece“

Jučer je u Samoboru u organizaciji Središnjeg koordinacijskog odbora akcije “Gradovi i općine – prijatelji djece” i Grada Samobora održano Tematsko savjetovanje akcije Gradovi i općine – prijatelji djece na temu “Važnost ulaganja lokalnih i regionalnih zajednica u djecu”.

Savjetovanju su nazočili predsjednica Saveza DND Hrvatske i Središnjeg Koordinacijskog odbora akcije “Gradovi i općine – prijatelji djece” Aida Salihagić Kadić, zamjenica gradonačelnika Grada Samobora Sanja Horvat Iveković, predstojnica UNICEF-a za Hrvatsku Valentina Otmačić, pravobraniteljica za djecu RH Helenca Pirnat-Dragičević, predstavnica Ministarstva financija Mirela Kovač Jagar te pomoćnik ministrice za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku Ivan Bošnjak.

Ispred Grada Slatine na tematskom savjetovanju u Samoboru prisustvovali su voditelj Odsjeka za opće poslove Grada Slatine Radenko Pavić i predsjednica Koordinacijskog odbora Akcije „Gradovi i općine prijatelji djece“, Grad Slatina – prijatelj djece Snježana Pačarić.

Na Savjetovanju je stavljen poseban naglasak na pitanje donošenja „dječjeg proračuna“ temeljenog na Općem komentaru br. 19 iz 2016. godine UN-ova Odbora za prava djeteta: o izdvajanju sredstava iz javnih proračuna za ostvarenje dječjih prava, te na pitanju kako osigurati da javni proračuni doista pridonose ostvarivanju prava djece uz primjere dobre prakse pojedinih gradova i općina u izdvajanjima i praćenju izdvajanja za djecu.

Grad Slatina aktivno je uključen u Akciju „Gradovi i općine – prijatelji djece“, a sastanak Koordinacijskog odbora Akcije “Grad Slatina – prijatelj djece” na kojem će se prezentirati trenutno stanje Akcije, održat će se početkom listopada. (mf/Foto: DND Slatina)

                                                           

x

Check Also

Dar ljubavi kroz dvije akcije dobrovoljnog darivanja krvi na Valentinovo

14. veljače na Valentinovo Gradsko društvo Crvenog križa Slatina organiziralo je dvije akcije dobrovoljnog darivanja ...

Wordpress Content Copy blocker plugin by JaspreetChahal.org