DOGAĐANJANASLOVNICA

Održane 9. konjičke utrke ”Mijoljska potkova 2018” u Gornjem Predrijevu

Danas su u Gornjem Predrijevu održane 9. konjičke utrke ”Mijoljska potkova 2018” u organizaciji Konjičke udruge Mijoljska potkova Gornje Predrijevo koja je ovo veliko događanje organizirala u uskoj suradnji s Mjesnim odborom Gornje Predrijevo, a pod pokroviteljstvom Općine Sopje i Turističke zajednice Virovitičko-podravske županije te brojnih sponzora.

Na početku manifestacije hipodrom „Majda“, sve sudionike i konje blagoslovio je sopjanski župnik vlč. Augustin Tašić.
Sve nazočne potom su pozdravili i natjecateljima zaželjeli puno uspjeha, načelnik Općine Sopje Berislav Androš, predsjednik Županijske skupštine Virovitičko-podravske županije Miran Janečić i predsjednik Konjičke udruge ”Mijoljska potkova“ Antun Puškarić koji je i otvorio Konjičke utrke ”Mijoljska potkova 2018”, nakon čega je uslijedio mimohod zaprežnih kola i jahača kroz mjesto, te predstavljanje zaprega i konja na hipodromu.

Održana su natjecanja u dvije kategorije: „Western jahanje“ i „Galop utrka“, a članovi Udruge sportske rekreacije „Sport za sve“, „Podravac“ Sopje  u pauzama između utrka prikazali su nekoliko starih sportova. Tako su posjetitelji mogli vidjeti utrku šinama i hodanje na štulama koje su ovoj udruzi donijele zlatna odličja na ovogodišnjem natjecanju starih sportova u Brođancima, a organizirano je i natjecanje u bacanju potkove.

U kategoriji „Western jahanje“  natjecalo se 16 natjecatelja.
Treće mjesto osvojio je Denis Knežević iz Konjogojske udruge Valpovštine i njegova kobila Arisa pasmine lipicanac. Na drugom mjestu je Nikola Komljenović iz Bankovaca i njegov konj Garo pasmine hrvatski toplokrvnjak, iz Udruge „Nik“ Orahovica, dok je prvo mjesto osvojila Sandra Vrkić na konju Sultan pasmine hrvatski toplokrvnjak vlasnika Nikole Komljenovića iz Bankovaca.
Medalje i pehare u ovoj kategoriji najboljima je uručio načelnik Općine Sopje Berislav Androš.

U kategoriji „Galop utrka“ natjecao se 21 natjecatelj.
Treće mjesto osvojio je Boro Lučenčić iz Valpova koji je ujedno bio i najstariji natjecatelj, a ovim je mjestom proslavio današnji 66. rođendan. Nastupio je na kobili Mia pasmine holstein vlasnika Marina Mandića, iz Konjogojske udruge Valpovštine. Drugo mjesto osvojio je Saša Vojtulek i njegov lipicanac Aron, iz Konjogojske udruge „Bučje Gorjansko“.
Prvo mjesto osvojio je Marko Kolar iz Valpova i njegova kobila Zara pasmine šagi arap, iz Konjičke udruge Nard.
Medalje i pehare u ovoj kategoriji najboljima je uručio predsjednik Konjičke udruge ”Mijoljska potkova” Gornje Predrijevo Antun Puškarić.

Za fer i sportsko natjecanje bio je zadužen sudac Josip Mikić, a za tehničku podršku Jozo Šantak.
Dodijeljene su i zahvalnice svim sudionicima i brojnim sponzorima, a manifestacija je završila druženjem na hipodromu do kasno u noć.
(mf/Foto: Robert Turkalj i Mihaela Feldi)


Možda će vas zanimati i ...

Back to top button