Home / DOGAĐANJA / Održana redovna skupština Vatrogasne zajednice grada Slatine

Održana redovna skupština Vatrogasne zajednice grada Slatine

Skupština Vatrogasne zajednice grada Slatine - 2U vatrogasnom domu DVD-a Slatina sinoć je održana redovna izvještajna godišnja skupština Vatrogasne zajednice grada Slatine. Nazočni su bili zamjenik gradonačelnika Slatine Milan Janković, pročelnik Područnog ureda za zaštitu i spašavanje Virovitica Josip Job, predsjednik i zapovjednik županijske Vatrogasne zajednice Željko Palković i Stjepan Venus, izaslanstvo DVD-a Orahovica na čelu sa zapovjednikom Robertom Orinom i drugi gosti.

Vatrogasna zajednica grada Slatine osnovana je 1993. Godine, a čine je dobrovoljna vatrogasna društva Slatina, Bakić, Sladojevci, Kozice, Donji Meljani, Golenić, Sladojevački Lug i Javna vatrogasna postrojba grada Slatine. Prema izvješću predsjednika Krune Fabijanca, na sjednicama Upravnog odbora i Zapovjedništva rješavala su se organizacijska pitanja sudjelovanja na vatrogasnim natjecanjima u Donjim Meljanima, Kladarama i Vukosavljevici, obilježen je Dan vatrogasaca i zaštitnika sv. Florijana, organiziran je odlazak u Mariju Bistricu, a provedena je i obuka za zvanje vatrogasac i vatrogasac 1. Klase.

Vatrogasna mladež boravila je u kampu u Fažani, a vatrogasci su sudjelovali u gašenju požara u priobalju te pomagali poplavljenima u Vukovarsko-srijemskoj županiji. U potpunosti je realiziran Program aktivnosti i provedbi posebnih mjera zaštite od požara na području grada Slatine. Tijekom 2014. godine vatrogasci su intervenirali 214 puta, od toga na 36 požara, 158 tehničkih i 20 ostalih intervencija.

Skupština Vatrogasne zajednice grada Slatine - 10Fabijanac je istaknuo da sva četiri slatinska zastupnika u županijskoj Vatrogasnoj zajednici obnašaju odgovorne dužnosti zamjenika predsjednika, zapovjednika, predsjednika Nadzornog odbora i predsjednika Savjeta vatrogasne mladeži, što je veliko priznanje Vatrogasnoj zajednici grada Slatine. Predsjednik Fabijanac zahvalio je svim članovima i tijelima Vatrogasne zajednice na izvršenim aktivnostima, a gradonačelniku i Gradskom vijeću na pomoći. Sva izvješća i planovi za ovu godinu jednoglasni su prihvaćeni.

Na sjednici Skupštine usvojen je izmijenjeni Statut Vatrogasne zajednice, a u skladu s tim izmjenama, za likvidatora zajednice izabran je Zlatomir Kramar. Tom prigodom dobrovoljnim vatrogasnim društvima podijeljena je oprema koja im je potrebna za intervencije, natjecanja i ostale vatrogasne aktivnosti u vrijednosti preko 30.000 kuna.

x

Check Also

I. Hrvatska hrvačka liga – Slatinčani 3.

U subotu, 7. prosinca održano je natjecanje seniorskih ekipa. Svaku ekipu čine 10 hrvača raspoređenih ...

Wordpress Content Copy blocker plugin by JaspreetChahal.org