DOGAĐANJANASLOVNICA

Održana početna konferencija projekta “Energetska obnova zgrade školske sportske dvorane Srednje škole Marka Marulića Slatina”

Očekivani rezultati i uštede provedbom ovog projekta su ušteda toplinske energije na godišnjoj razini od 82%, ušteda u ukupnoj godišnjoj potrošnji električne energije od 60%, smanjenje emisije CO2 zajedno s obnovljenom zgradom škole za 82%, unapređenje energetskog razreda sa trenutnog D na planirani A i kao konačni efekt, osim financijske uštede, ugodniji boravak i rad učenika, djelatnika i korisnika.

U petak, 9. ožujka u Srednjoj školi Marka Marulića Slatina održana početna konferencija projekta ”Energetska obnova zgrade školske sportske dvorane Srednje škole Marka Marulića Slatina”. Početnoj konferenciji nazočili su zamjenik župana Virovitičko-podravske županije Darko Žužak, predsjednik Županijske skupštine Virovitičko-podravske županije Miran Janečić, pročelnica Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu, šport i tehničku kulturu Virovitičko-podravske županije Vesna Šerepac, zamjenica gradonačelnika Grada Slatine, Sanja Mrzljak Jovanić i privremeni pročelnik Upravnog odjela za razvoj Grada Marin Kokorić.

Prisutne je na otvaranju konferencije pozdravio domaćin, ravnatelj škole Darko Špoljarić zahvalivši se na podršci, prije svega, Županiji kao osnivaču škole i Upravnom odjelu za prosvjetu, kulturu, šport i tehničku kulturu Virovitičko-podravske županije, te Agenciji za regionalni razvoj Virovitičko-podravske županije (VIDRA) i Gradu Slatini.

U ime osnivača, okupljenima se obratio zamjenik župana Virovitičko-podravske županije Darko Žužak, koji je i sam bio učenik ove škole:

– “Ovo je trinaesti objekt koji je obuhvaćen programom energetske obnove, što škola, što dvorana na županiji u posljednje dvije godine. Glavni produkt koji dobivamo od svih tih projekata je manja potrošnja svih mogućih vidova energije, što u današnje vrijeme puno znači, a samim time i ljepši izgled naših ustanova.”

Očekivani rezultati i uštede provedbom ovog projekta su ušteda toplinske energije na godišnjoj razini od 82%, ušteda u ukupnoj godišnjoj potrošnji električne energije od 60%, smanjenje emisije CO2 zajedno s obnovljenom zgradom škole za 82%, unapređenje energetskog razreda sa trenutnog D na A i kao konačni efekt, osim financijske uštede, ugodniji boravak i rad učenika, djelatnika i korisnika.

Projekt ”Energetska obnova zgrade školske sportske dvorane Srednje škole Marka Marulića Slatina” u sklopu je provedbe Ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava za projekte koji su financirani iz Fondova u financijskom razdoblju 2014.-2020. Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj, a potpisnici ugovora su Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja, Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost i Virovitičko-podravska županija, kao nositelj projekta koji je napisala VIDRA. Ukupna vrijednost projekta iznosi 5.203.703,31 kuna.

Planirana je energetska obnova koja obuhvaća pet građevinskih mjera za poboljšanje toplinske zaštitne ovojnice (toplinska izolacija vanjskih zidova, toplinska izolacija zidova prema negrijanom prostoru, toplinska izolacija podova prema negrijanom prostoru, toplinska izolacija krovišta iznad grijanog prostora i zamjena vanjske stolarije), jednu elektrotehničku mjeru i to zamjenu postojeće rasvjete rasvjetom veće učinkovitosti, te pet strojarskih mjera (zamjena plinske kotlovnice novim visokoučinkovitim sustavom grijanja, zamjena instalacija prirodnog plina, zamjena postojećeg sustava pripreme potrošne tople vode, zamjena sustava ventilacije visokoučinkovitim sustavom prozračivanja s rekuperacijom te instalacija solarnih kolektora). (mk / Foto: Marijo Kokorić)


Možda će vas zanimati i ...

Back to top button