Home / NASLOVNICA / Održana 3. smotra folklora: Slavonska pjesma i ples najbolja čestitka općini Mikleuš za njen dan

Održana 3. smotra folklora: Slavonska pjesma i ples najbolja čestitka općini Mikleuš za njen dan

Kulturno-umjetničko društvo Mikleuš i ove je godine, sklopu obilježavanja Dana općine, svojim sumještanima, a posebno Općini kao čestitku za njen dan, priredila smotru folklora pod nazivom ”Pjesmom i plesom u jesen”.

Na smotri je sudjelovalo 6 kulturno-umjetničkih društava i to KUD Čačinci, KUD Brezovica, KUD “Zagorci” Beljevina, KUD “Matija Gubec” Donji Miholjac, KUD “Berda” Brestovac i domaćin, KUD Mikleuš. Smotri je nazočio zamjenik župana VPŽ Marijo Klement, a istu je službeno otvorio načelnik općine Mikleuš Milan Dundović:

– Ne možemo dobiti ljepšu čestitku za naš Dan općine i stoga se od srca zahvaljujem našem kulturno-umjetničkom društvu na sjajnoj organizaciji, svima koji su na bilo koji način pridonijeli i pomogli pripremi ove manifestacije i posebno hvala svim sudionicima i gostima koji us svojim dolaskom uveličali ovu našu smotru – rekao je Dundović.

Domaćin KUD Mikleuš predstavio se s tri folklorne sekcije s kojima radi, dječjom, mladom i odraslom, a najveći pljesak pokupila je ona najmlađa:

– Moram reći da jako puno radimo, doista se trudimo da to naše društvo pokaže svoj kraj u najboljem mogućem svjetlu. Trenutno u društvo imamo 55 članova u tri uzrasta i tamburaški sastav. Koreograf i mentor je Đuro Beg, i evo za ovu prigodu nam je pripremio novu koreografiju ”Pjesme i plesovi Podravine” koju smo premijerno izveli. Hvala svim društvima koju su nam došli, gostima i uzvanicima, nadam se da je svima bilo lijepo u našem Mikleušu – rekla je voditeljica KUD-a Mikleuš Jadranka Grabar.

Manifestacija je završila druženjem za društva i goste uz nastup tamburaša KUD-a Mikleuš:

– Lijepo je doći na ovakve događaje koji čuvaju narodnu baštinu našeg kraja. Svaka pohvala KUD- i općini Mikleuš koji neumorno čuvaju to naše bogatstvo i posebno sam sretan što djeca i mladi uživaju u folkloru i slavonskoj pjesmi . Županija naravno itekako podržava ovakve događaje i uvijek smo na raspolaganju kako društvima tako i ovakvim manifestacijama – zaključio je zamjenik župana VPŽ Marijo Klement. (www.icv.hr, vg, Fotografije: Vladimir Grgurić)

x

Check Also

Dar ljubavi kroz dvije akcije dobrovoljnog darivanja krvi na Valentinovo

14. veljače na Valentinovo Gradsko društvo Crvenog križa Slatina organiziralo je dvije akcije dobrovoljnog darivanja ...

Wordpress Content Copy blocker plugin by JaspreetChahal.org