NASLOVNICAOPĆINE

Održana 3. smotra folklora: Slavonska pjesma i ples najbolja čestitka općini Mikleuš za njen dan

Kulturno-umjetničko društvo Mikleuš i ove je godine, sklopu obilježavanja Dana općine, svojim sumještanima, a posebno Općini kao čestitku za njen dan, priredila smotru folklora pod nazivom ”Pjesmom i plesom u jesen”.

Na smotri je sudjelovalo 6 kulturno-umjetničkih društava i to KUD Čačinci, KUD Brezovica, KUD “Zagorci” Beljevina, KUD “Matija Gubec” Donji Miholjac, KUD “Berda” Brestovac i domaćin, KUD Mikleuš. Smotri je nazočio zamjenik župana VPŽ Marijo Klement, a istu je službeno otvorio načelnik općine Mikleuš Milan Dundović:

– Ne možemo dobiti ljepšu čestitku za naš Dan općine i stoga se od srca zahvaljujem našem kulturno-umjetničkom društvu na sjajnoj organizaciji, svima koji su na bilo koji način pridonijeli i pomogli pripremi ove manifestacije i posebno hvala svim sudionicima i gostima koji us svojim dolaskom uveličali ovu našu smotru – rekao je Dundović.

Domaćin KUD Mikleuš predstavio se s tri folklorne sekcije s kojima radi, dječjom, mladom i odraslom, a najveći pljesak pokupila je ona najmlađa:

– Moram reći da jako puno radimo, doista se trudimo da to naše društvo pokaže svoj kraj u najboljem mogućem svjetlu. Trenutno u društvo imamo 55 članova u tri uzrasta i tamburaški sastav. Koreograf i mentor je Đuro Beg, i evo za ovu prigodu nam je pripremio novu koreografiju ”Pjesme i plesovi Podravine” koju smo premijerno izveli. Hvala svim društvima koju su nam došli, gostima i uzvanicima, nadam se da je svima bilo lijepo u našem Mikleušu – rekla je voditeljica KUD-a Mikleuš Jadranka Grabar.

Manifestacija je završila druženjem za društva i goste uz nastup tamburaša KUD-a Mikleuš:

– Lijepo je doći na ovakve događaje koji čuvaju narodnu baštinu našeg kraja. Svaka pohvala KUD- i općini Mikleuš koji neumorno čuvaju to naše bogatstvo i posebno sam sretan što djeca i mladi uživaju u folkloru i slavonskoj pjesmi . Županija naravno itekako podržava ovakve događaje i uvijek smo na raspolaganju kako društvima tako i ovakvim manifestacijama – zaključio je zamjenik župana VPŽ Marijo Klement. (www.icv.hr, vg, Fotografije: Vladimir Grgurić)


Možda će vas zanimati i ...

Back to top button