DOGAĐANJANASLOVNICA

Održan sastanak predstavnika gradova Slatine i Szentlőrinca

Danas su se u maloj vijećnici slatinske Gradske uprave sastali predstavnici gradova Slatine i Szentlőrinca koji su razgovarali na temu suradnje ova dva grada u sklopu programa prekogranične suradnje Interreg Mađarska-Hrvatska 2014.-2020.

Sastanku su s hrvatske strane prisustvovali gradonačelnik Slatine Denis Ostrošić, pročelnici, Upravnog odjela za razvoj Grada Marin Kokorić i Stručne službe Krunoslav Šrabok, voditeljica Odsjeka za prostorno uređenje Vesna Klement, direktorica Turističke zajednice grada Slatine Vanja Lazić, ravnateljica Gradske razvojne agencije Slatine Teodora Fišer i viša stručna suradnica za pripremu i provedbu projekata pri GRAS-u Marija Boroša, te s mađarske strane gradonačelnik Szentlőrinca Peter Koltai, projektni referent Brigitta Tόth-Lauts i prevoditeljica Beata Kralj.

Predstavnici obaju gradova izložili su svoje projektne ideje koje bi željeli prijaviti na drugi poziv za dostavu projektnih prijedloga, a koji bi se uklopili u okviru sljedećih prioriteta i komponenti Programa:

Prioritet 2: Održivo korištenje prirodne i kulturne baštine, Specifični cilj: Pretvaranje prirodne i kulturne baštine regije u turističke atrakcije s mogućnošću stvaranja prihoda, Komponenta 2 – Turističke atrakcije,

Prioritet 3: Suradnja, Specifični cilj 3.1.: Uključivanje većeg broja socijalnih i institucijalnih aktera u prekograničnu suradnju, Komponenta 1: Tematska suradnja.

Otvaranje poziva na dostavu projektnih prijedloga planirano je za drugu polovicu siječnja 2019. godine te će biti otvoren 90 dana.
(mf/Foto: Mihaela Feldi)


Možda će vas zanimati i ...

Back to top button