Home / NASLOVNICA / Održan radni sastanak s predstavnicima Ministarstva poljoprivrede

Održan radni sastanak s predstavnicima Ministarstva poljoprivrede

U ponedjeljak, 7. rujna u prostorijama Hrvatske zajednice županije u Zagrebu održan je radni sastanak između članova Radne skupine za poljoprivredu i ruralni razvoj te predstavnika Ministarstva poljoprivrede predvođenih zamjenicom ministra Snježanom Španjol, kojem su prisustvovali i zamjenik župana Požeško-slavonske županije Željko Jakopović, zamjenica župana Dubrovačko-neretvanske županije Marija Vučković te predstavnici drugih županija.

Na temelju dopisa koji je Hrvatska zajednica županija prvotno uputila Ministarstvu poljoprivrede u lipnju, a ponovila krajem kolovoza, okupljeni su razgovarali o smjernicama i roku dostave prijedloga mjera ruralnog razvoja jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave (Zakon o poljoprivredi, NN 30/15). Predstavnici Ministarstva poljoprivrede okupljenima su prezentirali državne mjere potpore za poljoprivredu za razdoblje 2016.-2020. Dogovoreno je da će resorno ministarstvo do kraja tjedna županijama dostaviti odgovore na ključna pitanja s današnjeg sastanka te poziv da do kraja rujna dostave prijedloge svojih mjera. Nakon toga će se sredinom listopada ponovno organizirati sastanak na kojem će ministarstvo na temelju dostavljenih prijedloga dati završne upute kako bi županije mogle planirati proračunska sredstva za iduću godinu.

Sastanak s predstavnicima Ministarstva poljoprivrede potvrdio je potrebu za razgovorom zbog nedostatka informacija koje županije imaju vezano za definiranje i provedbu mjera ruralnog razvoja jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave. Nadamo se kako ćemo zajednički u definiranom roku doći do kvalitetnih mjera za dobrobit naših poljoprivrednih gospodarstava u razdoblju 2016.-2020. Radna skupina za poljoprivredu i ruralni razvoj otvara vrata resornom ministarstvu za partnerstvo po pitanju ostale poljoprivredne problematike, a prije svega mjera ruralnog razvoja koje su namijenjene obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima“, istaknuo je voditelj radne skupine Tugomir Majdak.

x

Check Also

Slatinski vatrogasci obogatili inventar sustavom za punjenje izolacijskih aparata

Nastavno na nedavno zajedničko ulaganje Grada Slatine i slatinskih vatrogasaca u modernizaciju slatinske Javne vatrogasne ...

Wordpress Content Copy blocker plugin by JaspreetChahal.org