Home / CRNA KRONIKA / Od početka godine u prometu poginulo 6, a teško ozlijeđeno 38 osoba
Foto: ilustracija

Od početka godine u prometu poginulo 6, a teško ozlijeđeno 38 osoba

Prometna nesreća u Bukovaćkom Antunovcu - 22Našim ranijim priopćenjima obavijestili smo Vas da će policija u periodu od 06. do 16. studenog 2015. godine., na području cijele policijske uprave provoditi pojačani nadzor sudjelovanja u prometu osoba pod utjecajem alkohola, povodom dana „Martinja“, sa ciljem da izbjegnemo sankcioniranje vozača i da postignemo zadovoljavajuću sigurnost u cestovnom prometu.

Nažalost, na samom početku naše najave i upozorenja, tijekom proteklog vikenda, između naselja Suhopolje i Jugovo Polje dogodila se teška prometna nesreća u sudaru 3 vozila u kojoj su život izgubile 2 osobe, teško je ozlijeđena jedna osoba koja je van životne opasnosti, a lakše su ozlijeđene još 2 osobe. Istu prometnu nesreću je nepropisnim pretjecanjem kolone vozila uzrokovao vozač koji je upravljao vozilom unatoč izrečenoj zaštitnoj mjeri „zabrane upravljanja motornim vozilima svih kategorija“.

Prometna nesreća u Medincima - 33Događanjem ove prometne nesreće teško je narušeno stanje sigurnosti u cestovnom prometu, a od početka godine u prometnim nesrećama na prometnicama ove policijske uprave poginulo je 6 osoba, teško je ozlijeđeno 38 osoba, dok i ostali pokazatelji ukazuju na trend pogoršanja stanja sigurnosti. U prometnim nesrećama koje su uzrokovali alkoholizirani vozači teško je ozlijeđeno 9 osoba i 37 lako.

Samo u prošlom tjednu policija je sankcionirala 60 vozača pod utjecajem alkohola, od kojih je 41 vozač upravljao vozilima tijekom vikenda, 10 sudionika je uhićeno ili zadržano u prostorijama policije, te u tom smislu vrlo rigorozno nastavljamo sa aktivnostima, primjenjujući mjere zadržavanja i uhićenja osoba prema odredbama Prekršajnog zakona, te prometnog sankcioniranja i privođenja nadležnom Prekršajnom sudu.

Prometna nezgoda u ulici Kralja Zvonimira - 8Iako je ovo zabrinjavajuće stanje, napominjemo da će prometna policija intenzivirati najavljene mjere i aktivnosti u nadzoru cestovnog prometa sankcioniranjem vozača koji ne poštuju i grubog krše prometne propise, posebno vožnju pod utjecajem alkohola, u vrijeme zabrane ili oduzete vozačke dozvole, upravljanje vozilima prije stjecanja prava na upravljanje, kao i kršenjem pasivnih elemenata sigurnosti ( pojas, reflektirajući prsluk ) i dr.

Sa ciljem zaustavljanja negativnog trenda teškog stradavanja u prometu, ovom prilikom još jednom pozivamo sve sudionike u prometu na pojačani oprez, poštivanje prometnih propisa, posebno s obzirom na vremensko doba godine prilagođenu vožnju u uvjetima smanjene vidljivosti uslijed magle i noći, kada je uočljivost posebno pješaka i biciklista smanjena, kao i korištenje svjetala i opreme kojom su ove kategorije sudionika uočljivije.

Policijski službenik za prevenciju
Dražen Huzjak

x

Check Also

U Slatini održan Domaći interdisciplinarni znanstveno-stručni skup „Podravska Slatina u Domovinskome ratu“

U Slatini je jučer održan Domaći interdisciplinarni znanstveno-stručni skup „Podravska Slatina u Domovinskome ratu“ koji ...

Wordpress Content Copy blocker plugin by JaspreetChahal.org