DOGAĐANJANASLOVNICAOPĆINE

Obavljen tehnički pregled zgrade Doma zdravlja u Novoj Bukovici

Tehnički pregled zgrade Doma zdravlja u Novoj Bukovici - 5Danas je u Novoj Bukovici održan tehnički pregled nove zgrade Doma zdravlja. Pregledu je prisustvovao i ravnatelj Doma zdravlja Virovitičko-podravske županije Igor Fazekaš. Isti je istaknuo kako je nova zgrada izgrađena zahvaljujući svesrdnoj pomoći županije i bivšeg župana, a sadašnjeg ministra Tomislava Tolušića, uz suradnju Općine Nova Bukovica te crkve i biskupa koji su spomenutu zgradu dali na korištenje Domu zdravlja na vremenski rok od 30 godina.

Cjelokupna investicija vrijedna je 1 700 000 kuna, od toga 815 000 kuna povučeno je iz fondova EU. Projektom županijskog Doma zdravlja zgrada u Novoj Bukovici imat će dvije ambulante, jednu opće obiteljske medicine, a drugu stomatološku. Uređena je po najvišim standardima, a prema riječima ravnatelja Fazekaša, nakon današnjeg obavljenog tehničkog pregleda slijedeći korak prema konačnom stavljanju u funkciju je uređenje zgrade opremom i namještajem što će koštati oko 250 000 kuna.

igor fazekaš”Uvjeren sam ćemo stanovnicima Nove Bukovice pružiti zdravstvenu zaštitu kakvu zaslužuju svi stanovnici naše županije” – riječi su ravnatelja Igora Fazekaša koji je u nastavku dodao što je to odrađeno od strane županijskog Doma zdravlja u proteklih godinu dana.

”Dobili smo ukupno 9 milijuna kuna bespovratnih sredstava, od toga 4 milijuna kuna iz Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost. U završnoj je fazi rješavanje zgrade u Gradini (nova stolarija, fasada i krov), gradi se nova ambulantama u Zdencima. Paralelno s tim dobili smo građevinsku česticu u Općini Čađavica gdje se radi projektna dokumentacija i skori postupak ishođenja građevinske dozvole. Sa Općinom Sopje dogovaramo i tražimo lokaciju za izgradnju nove ambulante. Idući tjedan stavlja se nova stolarija i fasada na zgradi Doma zdravlja u Orahovici, a nakon toga uslijedit će radovi na promjeni stolarije na paviljonu 4 (žuta zgrada) Doma zdravlja u Slatini gdje je već promijenjeno centralno grijanje, a u planu je i opremanje ordinacija. Na žalost, imamo problem s liječnicima. Trenutno nam nedostaje 9 liječnika opće obiteljske medicine. U prošlotjednom dogovoru s OB Virovitica uspjeli smo popuniti sve ordinacije s liječnicima iz bolnice, a dugoročno ćemo pokušati pronaći rješenje kako privući potrebiti broj liječnika u našu županiju. Problem smo imali i sa stomatolozima, no u proteklih godinu dana uspješno smo ga riješili ” – na temu aktualnog stanja u radu i problematici županijskog Doma zdravlja ispričao je ravnatelj Igor Fazekaš.

(D. Jukić / Foto: M. Kokorić)


Related Articles

Back to top button
Wordpress Content Copy blocker plugin by JaspreetChahal.org