Home / KULTURA / O jabuci – s ljubavlju! u OŠ Vladimira Nazora Nova Bukovica

O jabuci – s ljubavlju! u OŠ Vladimira Nazora Nova Bukovica

O jabuci – s ljubavlju! Jabuka u pjesmi, jabuka u priči, jabuka u kazalištu, jabuka na misi… Bilo da je samo trenutačni znak pažnje i dobrodošlice ili trajan simbol ljubavi, prijateljstva, blagoslova, snage i zdrave prehrane, jabuka je tu uz nas, htjeli mi to ili ne. I zato o jabuci – samo s ljubavlju!

Jasna Popović – Poje

O jabuci kao vrlo zdravoj namirnici učenici OŠ Vladimira Nazora Nova Bukovica već puno toga znaju. O njoj su učili kroz pjesme i priče, kroz sadržaje Zdravstvenoga odgoja te kroz projekt Sheme školskoga voća. No jabuka ima toliku vrijednost, i to ne samo hranjivu, da je njoj posvećen jedan cijeli dan. Taj Dan jabuka je 20. listopada, a u u našoj se školi obilježava svake godine različitim aktivnostima.Ovoga puta odlučili su napraviti jedan ukusan i zdrav desert koji svi vole – štrudlu od jabuka! Svaki učenik je ovoga utorka u školu došao s jednom mirisnom jabukom u torbi.

Jutro je započelo tako da su učenici četvrtog razreda posjetili svaki razred te su jabuke skupili, a potom su otišli u školsku kuhinju gdje su te iste jabuke i ogulili. Nakon četvrtoga razreda rad na štrudli nastavio je treći razred. Oni su tijekom drugog školskog sata u školskoj kuhinji oguljene jabuke vrijedno ribali. Zatim su učenici drugoga razreda uz pomoć kuharice Ivane naribane jabuke stavljali na kore za štrudlu te su ih smotali, položili u tepsiju i stavili peći.

Na kraju školskoga dana svi učenici su se okupili u kuhinji kako bi vidjeli i isprobali mirisnu i ukusnu štrudlu na kojoj su vrijedno radili cijeli dan. Učenici prvoga razreda pomogli su kuharici izrezati štrudlu. Izrezana štrudla podijeljena je svim učenicima i učiteljima koji su zaključili kako je ovo najbolja, najzdravija i najzabavnija štrudla koju su radili i jeli!
(Kristina Pintarić, učiteljica 4.r.)

x

Check Also

Suradnja Indijske ambasade i Udruge AUM Slatina

Odlična suradnja Indijske ambasade i Udruge AUM Slatina nastavlja se kroz razne aktivnosti na području ...

Wordpress Content Copy blocker plugin by JaspreetChahal.org