Home / NASLOVNICA / Novozaposlene djelatnice Općine Čađavica biciklima krenule na posao

Novozaposlene djelatnice Općine Čađavica biciklima krenule na posao

Nakon tromjesečnih predradnji jučer je počelo praktično provođenje projekta ”Zaželi – Program zapošljavanja žena”. Radi se o projektu Općine Čađavica kojim je na 24 mjeseca zaposleno 10 žena u nepovoljnom položaju na tržištu rada. Partneri na projektu su Centar za socijalnu skrb Slatina i Hrvatski zavod za zapošljavanje  Područni ured Virovitica, a u izradi istog pripomogla je Agencija Vidra.

Žene zaposlene projektom skrbit će za potrebe 64 starije i osobe u nepovoljnom položaju s područja  Općine Čađavica. Osim što su u prethodnom razdoblju prošle specifičnu edukaciju kako bi mogle adekvatno provoditi mjere iz programa skrbi,  danas su u prostorima Općine nove zaposlenice zadužile i potrebitu opremu za obavljanje navedenog posla. Tako je svaka žena dobila bicikl, biciklističku kacigu i ostalu potrebnu opremu za sudjelovanje u prometu, kako bi počevši od danas mogla obilaziti svoje korisnike iz navedenog projekta. Inače, svaka od zaposlenih osoba iz projekta skrbit će za 6 do 7 osoba s područja Čađavice.

Prije polaska na teren načelnik Općine Mirko Rončević zamolio ih je i da prenesu želje korisnika programa ukoliko netko ima potrebu za dodatnom pomoći u vidu nabavke drva, košnje ili sličnih problema kako bi im Općina mogla uskočiti u pomoć. Osim žena, projektom vrijednim nešto više od 2 milijuna kuna su na dvije godine zaposleni  jedan koordinator projektnih aktivnosti i jedan voditelj. (Damir Jukić / foto: Robert Turkalj)

x

Check Also

Dar ljubavi kroz dvije akcije dobrovoljnog darivanja krvi na Valentinovo

14. veljače na Valentinovo Gradsko društvo Crvenog križa Slatina organiziralo je dvije akcije dobrovoljnog darivanja ...

Wordpress Content Copy blocker plugin by JaspreetChahal.org