NASLOVNICAOPĆINE

Novozaposlene djelatnice Općine Čađavica biciklima krenule na posao

Nakon tromjesečnih predradnji jučer je počelo praktično provođenje projekta ”Zaželi – Program zapošljavanja žena”. Radi se o projektu Općine Čađavica kojim je na 24 mjeseca zaposleno 10 žena u nepovoljnom položaju na tržištu rada. Partneri na projektu su Centar za socijalnu skrb Slatina i Hrvatski zavod za zapošljavanje  Područni ured Virovitica, a u izradi istog pripomogla je Agencija Vidra.

Žene zaposlene projektom skrbit će za potrebe 64 starije i osobe u nepovoljnom položaju s područja  Općine Čađavica. Osim što su u prethodnom razdoblju prošle specifičnu edukaciju kako bi mogle adekvatno provoditi mjere iz programa skrbi,  danas su u prostorima Općine nove zaposlenice zadužile i potrebitu opremu za obavljanje navedenog posla. Tako je svaka žena dobila bicikl, biciklističku kacigu i ostalu potrebnu opremu za sudjelovanje u prometu, kako bi počevši od danas mogla obilaziti svoje korisnike iz navedenog projekta. Inače, svaka od zaposlenih osoba iz projekta skrbit će za 6 do 7 osoba s područja Čađavice.

Prije polaska na teren načelnik Općine Mirko Rončević zamolio ih je i da prenesu želje korisnika programa ukoliko netko ima potrebu za dodatnom pomoći u vidu nabavke drva, košnje ili sličnih problema kako bi im Općina mogla uskočiti u pomoć. Osim žena, projektom vrijednim nešto više od 2 milijuna kuna su na dvije godine zaposleni  jedan koordinator projektnih aktivnosti i jedan voditelj. (Damir Jukić / foto: Robert Turkalj)


Možda će vas zanimati i ...

Back to top button