NASLOVNICASPORT

Neporažena Slatina torpedirala jesenske prvake

Vrhunsku predstavu ponudili su sinoć u Virovitici svojim brojnim vjernim navijačima malonogometaši Slatine u utakmici 9. posljednjeg kola prvog dijela prvenstva 2. hrvatske malonogometne lige skupine istok. Na terenu su bile jedine dvije neporažene ekipe Slatina i Našice, s tim da su Našičani i prije ovog susreta osigurali prvo mjesto.
Nošeni bučnom podrškom s tribina Slatinčani su nadvisili do sinoć bodovno maksimalne Našičane u svim segmentima igre nanijevši im tako i prvi poraz s ogromnih 5 naprama 1. U prvom dijelu mrežu gostiju pogađali su Bubaš i Ante Vicić dok je u nastavku nezaustavljiv bio Jurica Šantić strijelac 3 gola. Svi slatinski golovi bili su prava mala remek djela, a valja ukazati na fantastične partije što su ih pružili svi slatinski igrači. Osim lukavih strijelaca Bubaša i Vicića te sinoć nezaustavljivog ”ubojice dječja lica” Jurice Šantića, maestralni su bili i Kupres i kapetan Prlić počastivši publiku s nekoliko minijatura od kojih se vjerojatno još i sada vrti u glavi igračima najbolje ekipe jeseni, a priča za sebe bio je još jedan vrhunski nastup vratara Radonjića. Možda i nisu to bile one prave stopostotne prigode, no količina paljbe koju je odaslala prema slatinskim vratima našička teška artiljerija zasigurno bi napravila veliku  štetu nekoj drugoj prosječnoj momčadi no ne i slatinskoj odnosno njezinom vrataru Dini Radonjiću, što je i bila konačna potvrda da ovaj veliki uspjeh definitivno nije bio slučajan već da se radi o ekipi koja je gotovo preko noći izrasla u respektabilnu družinu o kojoj se s pravom pričalo, a kako se i čini, još će se i dugo pričati u superlativima. Nepravedno bi bilo ne spomenuti i gostujućeg vratara Marija Banovića zvanog ”Čudo”,  jer bez obzira što je čak pet puta morao po loptu u svoju mrežu on je bio razlog što ovaj susret nije bio puno ranije riješen rezultatske neizvjesnosti. Ovaj derbi, ne samo kola, već i cijelog prvog dijela prvenstva, s tribina virovitičke dvorane pratilo je gotovo 400 gledatelja. Bili su tu ponovno i brojni slatinski, ne samo simpatizeri, već i pravi glasni navijači, a i oni su poput svojih ljubimaca baš sinoć u derbiju ”odigrali” svoju najbolju utakmicu ove jeseni za što su na koncu zaslužili duboki naklon i veliko hvala fantastične slatinske malonogometne škvadre predvođene hrabrim trenerom Nikolom Miščevićem i  ”čovjekom iz sjene” pomoćnim trenerom Matejom Rešetarom. Bez obzira na ovaj gorki poraz Našičani će proljeće i nastavak prvenstva čekati na prvom mjestu sa 24 boda dok je Slatina svoju premijernu polusezonu u drugoj ligi okončala sa samo bodom manje od jesenskih prvaka. Uspjeh je tim veći što osim 23 velika boda Slatina jedina nije upisala niti jedan poraz već 7 pobjeda i 2 neriješena ishoda.

2. HRL istok

9. kolo

SLATINA    5(2)

NAŠICE       1(0)

VIROVITICA Dvorana Tehničke škole. Gledatelja: 400. Suci: Krešimir Grgurević i Zoran Bošnjak. Strijelci: 1:0 – Bubaš (13), 2:0 – A.Vicić (16), 3:0 – Šantić (25), 4:0 – Šantić (28), 4:1 – Amidžić (37-10m), 5:1 – Šantić (40).

SLATINA: D.Radonjić, Kupres, A.Vicić, Prlić, Šantić, Dragojević, Knežević, Šaponja, Petrinjak, Bubaš, A.Radonjić, Bihar, P.Vicić, Jaković. Trener: Nikola Miščević

NAŠICE: Banović, Torčić, Kapraljević, Purgar, Tomić, Galinec, Ćosić, Kubaša, Jović, Hovanjec, Vulić, Amidžić, Žagar, Rukavina. Trener; Miroslav Mijić.
(dj/Foto: Damir Jukić)


 

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button