Home / DOGAĐANJA / Nastavlja se rezidba krošnji na Trgu sv. Josipa

Nastavlja se rezidba krošnji na Trgu sv. Josipa

Komunalno redarstvo Upravnog odjela za gospodarenje prostorom Grada Slatine nastavilo je u utorak, 24. studenog s akcijom orezivanja krošnji dijela starijih stabala u Parku 136. Slatinske brigade na Trgu sv. Josipa u Slatini.

Nakon temeljito obavljenih priprema, u ovaj je zahvat korekcije krošnji stabala lipe na sjeverozapadnom rubu središnjega gradskog parka, pod stručnim nadzorom, uključeno nekoliko sudionika – pravnih subjekata: Javna vatrogasna postrojba Slatina i gradska komunalna tvrtka Slatina Kom.

U svega nekoliko dopodnevnih sati, uz ograničenje pješačkoga prometa na toj lokaciji a bez zatvaranja motornoga cestovnog prometa, o proračunskom trošku Grada Slatine obavit će se nužni poslovi tzv. regeneracije lipa odnosno orezivanja i uklanjanja suhih i oštećenih grana na devet stabala, čime će im se znatno produljiti biološki vijek i poboljšati estetika te otkloniti opasnosti za prolaznike susjednim nogostupom.
(km / Foto: M. Kokorić)

 

x

Check Also

Slatinski vatrogasci obogatili inventar sustavom za punjenje izolacijskih aparata

Nastavno na nedavno zajedničko ulaganje Grada Slatine i slatinskih vatrogasaca u modernizaciju slatinske Javne vatrogasne ...

Wordpress Content Copy blocker plugin by JaspreetChahal.org