DOGAĐANJANASLOVNICA

Napokon održana sjednica slatinskog Gradskog vijeća

Gradski proračun pod upitnikom

Pod predsjedanjem novoizabranog predsjednika Tome Tomića, u prostoru Hrvatskoga doma u Slatini uz kvorum, odnosno prisustvovanje 10 od 15 gradskih vijećnika, konačno je jučer održana 6. sjednica Gradskog vijeća Grada Slatine.

Nakon usvojenih Izvoda iz zapisnika s 5. sjednice Gradskog vijeća Grada Slatine i zapisnika sa sjednice održane 17. listopada 2022. godine, gradonačelnik Denis Ostrošić prionuo je iznošenju informacije o svome i radu Gradske uprave u razdoblju od 15. prosinca 2021. do 7. studenog 2022. godine.

Aktualni sat je donio 23 pitanja gradskih vijećnika koje su zanimali gradski projekti, naknada štete od tuče u Kozicama za voćare, kada će se održati izbori za Vijeće MO-a… s obzirom na skorašnji istek ugovora s tvrtkom Feliks, tko će zbrinjavati leševe životinja i pse lutalice i dr.

Dnevnom redu, dodane su još dvije točke pa su se gradski vijećnici tijekom gotovo puna četiri sata bavili sa sveukupno 22 točke dnevnoga reda.

Gotovo su sve točke dnevnoga reda usvojene. One najvažnije tijekom jučerašnje sjednice, koje su se odnosile na Gradski proračun, kako za 2021. a tako i za 2022. godinu čak i nakon brojne polemike, pitanja i potpitanja, za koje su vijećnici Klubova HDZ-HSLS i SDP-FOKUS tražili odgovore i obrazloženja od strane gradonačelnika, njegovog zamjenika i gradskih pročelnika, nisu usvojene. Tako Gradski proračun i dalje ostaje pod upitnikom.

Nije usvojeno niti izvješće o izvršenju Programa održavanja komunalne infrastrukture na području Grada Slatine u 2021. godini.

Žustro su se svojim komentarima, a na račun rada gradonačelnika Denisa Ostrošića, njegovog zamjenika Ilije Nikolića i gradskih pročelnika Krunoslava Šaraboka i Marina Kokorića, nadmetali Klubovi vijećnika HDZ-HSLS i SDP-FOKUS, pri čemu su na uzavreloj govornici dominirali Igor Fazekaš i Sanja Mrzljak Jovanić.

Pod posljednjom točkom dnevnog reda Pitanja i prijedlozi, baš kao i za vrijeme trajanja Aktualnog sata, potegnuta su brojna pitanja.

Igor Fazekaš je predložio da materijali za sljedeću sjednicu Gradskoga vijeća, ne budu u papirnatom obliku, imajući na umu i ekonomsku i ekološku prednost ovakvog rješenja a s obzirom na to da svi gradski vijećnici imaju svoje laptope. Spomenom potonjih ponovno je krenula lavina pitanja, većinom kluba vijećnika SDP-FOKUS o njihovoj nabavnoj cijeni, održavanju istih i pitanje transparentnosti rada Slatinskog informativnog centra. Poteglo se pitanje natječaja za zapošljavanje u Posjetiteljsko-interpretacijskom centru Sequoia Slatina i dr.

Sljedeća sjednica Gradskog vijeća Slatina, kako smo čuli od njegovog predsjednika Tome Tomića, trebala bi se održati 28. studenog 2022. (tks/Foto: Tea Kiš Slačanac)

Audio snimku 6. sjednice Gradskog vijeća Grada Slatine možete poslušati ispod:

 

 
 

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button