Loading Događaji

« Svi Događaji

  • Ovaj događaj je prošao.

1. Županijska konferencija o prevenciji kardiovaskularnih bolesti

27. listopada 2014. # 14:00 - 17:00

prevencija kardiovaskularnih bolestiPozivamo Vas na otvaranje 1. Županijske konferencije o prevenciji kardiovaskularnih bolesti, u ponedjeljak, 27. listopada u 14,00 sati u Visokoj školi za menadžment u turizmu i informatici, Matije Gupca 78, Virovitica.

Konferencija se održava pod pokroviteljstvom ministra zdravlja Republike Hrvatske prim. Siniše Varge, a na konferenciji će sudjelovati župan Virovitičko-podravske županije Tomislav Tolušić, ravnateljica Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Tamara Poljičanin, v.d. ravnateljica Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje Tatjana Prenđa Trupec, voditeljica Službe za promicanje zdravlja HZJZ-a Sanja Musić Milanović i drugi.

Riječ je o prvoj u nizu konferencija koje će se održavati po hrvatskim županijama u sklopu nacionalne kampanje “Živjeti zdravo”.

Od bolesti srca i krvnih žila umire skoro svaka druga osoba u zemljama zapadne civilizacije i one su uzrok 17,3 milijuna smrti u svijetu godišnje. U Hrvatskoj su kardiovaskularne bolesti također vodeći uzrok smrtnosti, a od njih je 2013. godine umrlo 24.232 osobe, odnosno 48,1 posto ukupno umrlih. Oko 80 posto prijevremenih smrti od srčanih bolesti i moždanog udara može se spriječiti otklanjanjem glavnih čimbenika rizika kao što su pušenje, nepravilna prehrana, tjelesna neaktivnost i štetna uporaba alkohola.

Pozdravljamo Vas i nadamo se Vašem dolasku.

Josip Jagić,
glasnogovornik Ministarstva zdravlja

Detalji

Datum:
27. listopada 2014.
Vrijeme:
14:00 - 17:00
Događaj Category:
Web stranica:
https://www.radioslatina.hr/portal/zupanija/1-zupanijska-konferencija-o-prevenciji-kardiovaskularnih-bolesti/

Organizator

Ministar zdravlja Republike Hrvatske prim. Siniša Varga

Lokacija

Visoka škola za menadžment u turizmu i informatici
Matije Gupca 78
Virovitica, 33000 Hrvatska
Pogledaj na Google maps-u
Back to top button