DOGAĐANJANASLOVNICA

Na izvanrednoj sjednici Gradskog vijeća, Odluka o otpisu dugova fizičkim osobama nije prihvaćena

Na 13. sjednici Gradskog vijeća Grada Slatine održanoj 24. rujna gradski su vijećnici raspravljali o Prijedlogu Odluke o načinu, uvjetima i postupku jednokratnog otpisa dugova fizičkim osobama, koja je na kraju i jednoglasno usvojena.
Upravo ova tema bila je razlog sazivanja jučerašnje izvanredne sjednice kojoj je nazočilo 13 gradskih vijećnika pod predsjedanjem predsjednika Gradskog vijeća Daria Vrbaslije.

Na dnevnom redu našla se samo jedna točka, odnosno Razmatranje prijedloga i donošenje Odluke o otpisu dugova fizičkim osobama, a koju je na početku sjednice obrazložio pročelnik Stručne službe Grada Slatine Krunoslav Šarabok.
Nakon temeljite analize sastavljen je popis svih dužnika koji su zadovoljili kriterije za otpis i to po vrstama prihoda, prema kojemu se može otpisati ukupni dug u iznosu 823.691,97 kn za 148 obveznika.

Potom je predsjednica Odbora za financije i proračun Gradskog vijeća Grada Slatine Darija Krznarić iznijela stav Odbora koji se, unatoč činjenici da sama Odluka nije sporna, ona je ažurirana i usklađena, u skladu je sa Zakonom kao i sa Odlukom o načinu, uvjetima i postupku jednokratnog otpisa dugova fizičkim osobama, očitovao kako ne podržava ovu Odluku.
Odbor za financije i proračun je predložio da se još jednom dobro pregleda popis dužnika kojima bi se dug prema Zakonu o računovodstvu i drugim zakonskim propisima otpisao, ali samo onim dužnicima koji zadovoljavaju uvjet da su iz sustava socijalne skrbi, te eventualno preminulim i nedostupnim dužnicima.

Nakon kraće rasprave gradski su vijećnici jednoglasno glasali protiv usvajanja Odluke o otpisu dugova fizičkim osobama.
(mf/Foto: Mihaela Feldi)


Možda će vas zanimati i ...

Back to top button