DOGAĐANJAKULTURA I OBRAZOVANJENASLOVNICA

Mucalov Studio Suncokret u posjetu Slatini

Mucalovo lutkarsko kazalište iliti umjetnička organizacija Studio Suncokret stiglo je danas u Slatinu sa svoje dvije predstave.
Odaziv na prvu predstavu „Slon Bon ton“  koja je bila namijenjena vrtićkoj dobi bio je prekrasan. S obzirom na dob kojoj je predstava bila namijenjena i pogledali su ju polaznici slatinskih vrtića Zeko i Suncokret, te ogranak slatinskog vrtića Suncokret iz Mikleuša.
Priča je to namijenjena djeci, o Slonu koji nije znao ništa o bon tonu. Ovaj edukativni lutkarski mjuzikl uz Mucalove vesele glazbene brojeve  te brojne scenske efekte ima za cilj podučiti djecu lijepom ponašanju. 30-tak minuta ovog lutkarskog mjuzikla brzo je prošlo, a djeca su poželjela još.

Druga predstava odnosno lutkarski mjuzikl naziva “Festival životinjskog carstva“ na rasporedu današnjeg dana bit će dva puta. Prvi termin rezerviran je za školarce, a onaj drugi u 17 sati namijenjen je svima ostalima koji žele doći pogledati ovu veselu predstavu.
Priča predstave je opet prilagođena djeci, a govori o vječnoj temi borbe dobra i zla.
Odgovor na pitanje kojim putem ići kroz život: podmetanjima i prijevarama ili radom i poštenjem krije se i u Mucalovom velikom raspjevanom finalu ovog mjuzikla.
Osnivač Studia Suncokret, bivši intendant HNK Split, dipl.ekonomist i pjevač Duško Mucalo rekao nam je tijekom gostovanja na Radio Slatini  da će predstava biti zanimljiva i odraslima s obzirom na tematiku predstave (borba dobra i zla).
Cijena ulaznice je 20 kuna.

Studio Suncokret postoji unazad tri godine, a osim dvije predstave koje će danas biti odigrane u Slatini, u ponudi je još jedna predstava “Koje je godišnje doba najljepše?”
Duško Mucalo, u svoje 64 godine života promijenio je pet životnih poziva,i uživa u onom trenutnom.Svoj rad u Studiu Suncokret obavlja uz pomoć svoga sina.

Do četvrtka, 15.ožujka, Studio Suncokret je na proputovanju po Slavoniji. Svoje predstave u tri godine postojanja odigrali su više od 1000 puta, a inspiraciju, odnosno ideje za predstave Mucalo pronalazi u svom životnom iskustvu.

Tijekom gostovanja u eteru našega radija, ravnateljica POU Slatina Danijela Fabric Fabijanac, Studio Suncokret je pozvala da sudjeluje u Slatinskoj maloj sceni. Duško Mucalo izrazio je veliko zadovoljstvo ovim pozivom i naznačio da je moguć ponovni dolazak, u prema njegovim riječima, najljepšu(slatinsku) kino dvoranu u kojoj je bio.(tks/Foto:Mihaela Feldi)


 

 

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button