DOGAĐANJANASLOVNICA

Mladi župe Uznesenja BDM Nova Bukovica izveli predstavu “Svećenik krvave haljine”

Na inicijativu župnika Župe Uznesenja Blažene Djevice Marije Nova Bukovica Maria Matijevića, mladi župe predvođeni vjeroučiteljicom Tanjom Buneta pripremili su scenski prikaz “Svećenik krvave haljine”.
Predstava je održana u nedjelju 25. ožujka u prepunoj dvorani Doma kulture u Novoj Bukovici.

“Uprizorenjem ove priče mladi su željeli poručiti: patnja i muka razumljive su jedino u svijetu vjere. Ni za jedno drugo zvanje na zemlji nije potrebno toliko vjere kao za svećeničko. Ne zaboravimo svojim molitvama i žrtvama pomagati našim svećenicima. Osim toga željeli smo prenijeti evanđeosku poruku – i to je ono što je prvotna uloga Crkve, a onda iz toga proizlazi i caritativna uloga. Stoga ova je predstava i humanitarnog karaktera. Izvedba predstave je dar mladih naše župe svima vama, a vaši prilozi nakon predstave bit će dar za našeg župljanina Antonija Vargu.”- rekla je prije početka predstave vjeroučiteljica Tanja Buneta pozdravljajući sve nazočne uz zahvalu na svesrdnoj podršci i pomoći Tomislavu Derešu i župniku Mariu Matijeviću.

Predstava “Svećenik krvave haljine” na zanimljiv način progovara o važnim životnim stvarnostima, zlu i dobru. Istinita je to priča iz Francuske koja datira s početka 19.st. o svećeniku – žrtvi ispovjedne tajne, koji je kroz sedam godina izdržavanja zatvorske kazne za tuđe nedjelo, strpljivo podnosio nepravdu, nasilje, mučenja, ismijavanja, ali koji je u isto vrijeme primjer herojskih kreposti – do kraja poslušan volji Božjoj.

I ova je izvedba bila humanitarnog karaktera budući su mladi Župe Uznesenja BDM Nova Bukovica njome željeli pomoći prikupiti sredstva za operaciju dječaka Antonija Varge iz Nove Bukovice koji je također došao pogledati predstavu.  Antonio ima cerebralnu paralizu i vezan je uz invalidska kolica. Za njega nema šetnji s prijateljima u parku, loptanja, nogometnih utakmica u kojima bi mogao sudjelovati ravnopravno sa svojim vršnjacima. On, iznad svega, želi prohodati.(mf/Foto:Mihaela Feldi)


 

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button