DOGAĐANJAKULTURA I OBRAZOVANJENASLOVNICA

Mlada Slatinčanka Donatela Potočki među 10 najboljih u Hrvatskoj

Veliki uspjeh ostvarila je buduća medicinska sestra Slatinčanka Donatela Potočki. Na Međužupanijskom natjecanju iz područja zdravstvene njege jučer su se u Slavonskom Brodu u Srednjoj medicinskoj školi okupile pobjednice školskih natjecanja iz 12 hrvatskih županija, a među njima i Donatela Potočki učenica 5. razreda smjer medicinska sestra/tehničar opće njege virovitičke Tehničke škole. Ova buduća medicinska sestra iz Slatine plasman u Slavonski Brod na međužupanijsko natjecanje osigurala je pobjedom na školskom natjecanju održanom 27. siječnja.

No upravo je jučer (17. ožujka) u Slavonskom Brodu Donatela dosegnula najveći vrh svog dosadašnjeg i više nego uspješnog školovanja za zanimanje medicinske sestre. U konkurenciji 12 najboljih učenica pristiglih iz 12 hrvatskih županija, nakon provjere znanja i praktičnog dijela natjecanja četiri su člana povjerenstva, dva iz škole domaćina, jedna članica iz Opće bolnice ”Dr. Josip Benčević” i jedna članica iz Srednje medicinske škole Bjelovar, proglasili Donatelu Potočki pobjednicom natjecanja.

Donatela je pobjedom na Međužupanijskom natjecanju automatski osigurala pozivnicu za samo državno natjecanje gdje će se okupiti 10 pobjednica svih međužupanijskih natjecanja.

Mladu Slatinčanku je i za ovo, kao i za školsko natjecanje, i više nego odlično pripremila njezina mentorica Marija Radošević, a nema sumnje da će ovaj duet i više nego dostojno predstaviti svoju školu i na državnoj završnici.

 

Damir Jukić

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button