Home / DOGAĐANJA / Mještanima Markova na korištenje predan mjesni dom

Mještanima Markova na korištenje predan mjesni dom

U petak, 6. studenog, gradonačelnik grada Slatine, Ivan Roštaš, uručio je predsjedniku Mjesnog odbora u Markovu, Željku Kormanu, ključeve od mjesnog Doma. Ovog tjedna kupljene su stolice, stolovi i peć te je primopredajom ključeva gradonačelnik Roštaš ustupio Dom Mjesnom odboru i mještanima na korištenje.

Gradonačelnik Roštaš je objasnio kako su radovi na Domu počeli 2009. godine, izgradnjom novih temelja te naposljetku i kompletnog Doma. Istaknuo je da se na izgradnji dosta uštedilo i da je vrijednost radova bila 85 tisuća kuna. Nakon što je Fond za zaštitu okoliša odobrio projekt energetske obnove, u travnju ove godine, krenuli su radovi i na energetskoj obnovi.

„Tijekom ove godine krenuli smo sa ugradnjom stolarije, prozora i vrata, sa žbukanjem unutarnjih i vanjskih zidova, sa postavljanjem toplinske izolacije na zidovima, na stropu, na podu. Postavljene su pločice i kupljen je namještaj i peć, a ono što još preostaje za iduću godinu jest uređenje sanitarnog čvora“-rekao je gradonačelnik Roštaš.

Nakon primopredaje ključeva dom je blagoslovio župnik Nikola Jušić.

Ukupni troškovi uređenja Doma iznose 200 tisuća kuna, od čega je Fond sufinancirao 80 tisuća kuna za energetsku obnovu, a ostale troškove je financirao Grad Slatina. (slatina.hr / Foto: M. Kokorić)

x

Check Also

U povodu Međunarodnog dana gastroshize zeleno pročelje Gradske uprave

Kako je i najavljeno, pročelje zgrade Gradske uprave večeras oko 21 sat obojano je zelenim ...

Wordpress Content Copy blocker plugin by JaspreetChahal.org