DOGAĐANJAKULTURA I OBRAZOVANJENASLOVNICA

“Mjesec hrvatske knjige 2020.” u slatinskoj Knjižnici obilježava se nizom aktivnosti

Pod motom ”Razlistaj se!” ovogodišnja manifestacija „Mjeseca hrvatske knjige“ posvećena je planeti Zemlji, a povodom 50. obljetnice obilježavanja Dana planeta Zemlje.

„Mjesec hrvatske knjige“ obilježava se od 15. listopada do 15. studenoga 2020. godine i tim povodom Gradska knjižnica i čitaonica Slatina i ove godine organizira niz aktivnosti:

– Sudjelovanje u Nacionalnom kvizu za poticanje čitanja pod nazivom „Istraživači planeta Z.“, koji je namijenjen učenicima viših razreda osnovne škole. Kviz se provodi online i pozivaju se djeca da do petka 23. listopada dođu ispuniti zabavan i poučan upitnik. Kviz je natjecateljskog karaktera.

– Besplatan upis u Gradsku knjižnicu i čitaonicu Slatina učenika prvih razreda osnovnih škola. Članarina vrijedi 12 mjeseci od datuma upisa.

– Akcija povratka posuđenih knjiga bez naplate zakasnine i to u razdoblju od 15. listopada do 13. studenoga ove godine.

– U petak, 23. listopada Knjižnica daruje besplatno godišnje članstvo korisnicima treće životne dobi (60+). Umirovljenici se mogu javiti od 07,30 do 15 sati, a u sklopu ove akcije sklopljena je suradnja sa slatinskom Udrugom umirovljenika.

– Online izložba i izložba knjiga u prostoru knjižnice, tema „50 godina Dana planeta Zemlje“.

– Likovna i literarna online radionica o planetu Zemlji za učenike osnovnih škola. Radionica je natjecateljskog karaktera i tri najbolja rada bit će nagrađena. Svoje radove učenici mogu slati na Facebook stranicu Knjižica i čitaonica Slatina, ili e-mail: knjiznica.citaonica.slatina@gmail.com.
Šaljite svoje pjesme, tekstove, crteže o planeti Zemlji, njenim ljepotama, kao i o ljepotama naše domovine, o ekologiji i zaštiti okoliša…

Gradska knjižnica i čitaonica Slatina brojnim pogodnostima časti svoje sugrađane u prigodi „Mjeseca hrvatske knjige“, ali i sama je dobila na dar natpis iznad ulaza u knjižnicu čime je zaokružena priča energetske obnove i uređenja Knjižnice koja će svojim brojnim sadržajima doći do izražaja tek kada se situacija s koronavirusom normalizira. Tada će se moći realizirati književni susreti, pričaonice, radionice, izložbe… i sve ostale zanimljive ideje naših vrijednih knjižničarki. Do tada uživajte u prekrasnim knjigama koje uz pridržavanje epidemioloških mjera možete posuditi.
(mf, GKiČ Slatina/Foto: Mihaela Feldi)


Možda će vas zanimati i ...

Back to top button