DOGAĐANJANASLOVNICASPORT

Miholjački strijelci i dalje sanjanju vanjsku streljanu

Jučer je u društvenom domu u Gornjem Miholjcu održana redovna godišnja izvještajna skupština Streljačkog kluba Miholjac.

Pojedinačna izvješća o radu kluba i financijama podnijeli su predsjednik Josip Kovačić odnosno tajnik Željko Kolinger.

I miholjačkim strijelcima korona je itekako poremetila planove no i bez obzira na tu globalnu kočnicu Miholjčani su se itekako dobro snašli u tim otežanim novonastalim uvjetima. Turnira na državnoj razini praktički nije niti bilo no zato su članovi streljačkog kluba predvođeni svojim agilnim predsjednikom Kovačićem ujedno i trenerom te sucem, bez obzira na sve nedaće uspjeli organizirati brojne turnire u vlastitoj režiji, uredno pri tome poštujući sve propisane epidemiološke mjere.

Pod vodstvom trenera Kovačića i Streljačka škola odrađivala je brojne treninge, a što se posebno naglasilo na sinoć održanoj skupštini kao pravi i jedini smjer u zacrtanim planovima kluba. Rad s mladima i dalje će biti temelj miholjačkog kluba, a naravno da će uz predviđeno olakšanje mjera stići i brojni turniri na kojem će ti mladi imati priliku pokazati što su to usvojili i naučili kroz te redovne treninge.

Jedan od većih ciljeva kluba u ovoj godini je konačno pokretanje vanjske otvorene streljane za potrebe gađanja malokalibarskim puškama. Sigurna lokacija za ovu granu streljačkog sporta postoji već odavno. Klub je godinama odvajao sredstva i uspio iz godine u godinu nabaviti dovoljan broj navedenih pušaka kako bi mogao krenuti u natjecanja no još se uvijek čeka odluka mjerodavnih službi koje bi trebale dati pozitivan odgovor na sve upućene zahtjeve iz kluba kako bi konačno ta streljana u blizini nogometnog igrališta mogla konačno zaživjeti.

Osim već godinama uhodanog odličnog partnersko prijateljskog odnosa sa braniteljskim udrugama gdje je posebno istaknuta Hvidra, predsjednik Kovačić zahvalio se i lokalnim medijskim kućama te Turističkoj zajednici grada Slatine na velikoj potpori radu kluba.

 

Damir Jukić

 

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button