Home / NAJAVE DOGAĐANJA / MEMORIJALNI BICIKLISTIČKI MARATON – Virovitica-Slatina-Četekovac-Slatinski Drenovac-Voćin-Bučje-Brusnik-Pakrac – 17. svibnja

MEMORIJALNI BICIKLISTIČKI MARATON – Virovitica-Slatina-Četekovac-Slatinski Drenovac-Voćin-Bučje-Brusnik-Pakrac – 17. svibnja

Zajednica udruga i članova HVIDR-a Virovitičko-podravske županije u suradnji s Udrugom maratonaca Virovitičko-podravske županije „Glasnici istine“ organizira biciklistički maraton Virovitica-Slatina-Pakrac koji će se održati u nedjelju 17. svibnja.

Biciklistički maraton se organizira povodom 75. obljetnice genocida Jugoslavenske armije nad hrvatskim civilima i vojnicima na Bleiburškoj poljani, a kojim će biti odana počast u spomen na žrtve i stradanja Hrvata kroz povijest.

Na biciklističkom maratonu sudjelovati će članovi Biciklističke ekipe Virovitičko-podravske županije „VBR“, odnosno veterani, branitelji i rekreativci u sastavu: Mato Bubaš, Martin Bišćan, Matija Kolar i Pavo Tutenov iz Slatine, te Tomislav Kolec, Mario Kovač i Dražen Buketa iz Virovitice uz logističku podršku članova HVIDR-e Slatina i HVIDR-e Orahovica.

Memorijalni biciklistički maraton startati će u nedjelju 17. svibnja u 8 sati s gradskog groblja u Virovitici dok je cilj predviđen za 15 sati u Pakracu, a tijekom biciklističke vožnje sudionici ovog maratona zastajat će kod spomen obilježja i mjesta stradanja hrvatskih civila i vojnika gdje će im simboličnim paljenjem svijeća odati dužnu počast.

Dolazak u Slatinu predviđen je oko 9 sati gdje će se na Gradskom groblju odati počast ispred Križa mučenika, a potom i ispred spomenika poginulim hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata u parku 136. slatinske brigade. (mf)

 

x

Check Also

Rukometaši upisali novu pobjedu

Iza rukometaša Slatine koji se nalaze u punom jeku priprema za novo prvenstvo još je ...

Wordpress Content Copy blocker plugin by JaspreetChahal.org