Home / NASLOVNICA / Mars se oprostio od titule – dalje idu Voćin i Policija!

Mars se oprostio od titule – dalje idu Voćin i Policija!

Super zanimljiv bio je drugi dan 2. malonogometnog turnira ” Staroškolsko ”. Igrale su se preostale utakmice skupine A, a nakon obračuna jakog terceta ”teškaša” Voćin – Mars napada – Policija, najdeblji kraj izvukli su branitelji naslova momčad Mars napada koji su se, nakon današnja dva poraza, oprostili od branjenja titule.

Na visokoj taktičkoj razini igrali su Voćinčani te sasvim zasluženo došli do prvog mjesta u skupini. Policajci su iznenadili branitelje naslova time kasnije i posljedično uhvatili i ulaznicu za polufinale.

Bez obzira što su izgubili sve šanse za plasman dalje momčadi Šumarije i HDSSB-a u duhu su ”fair-playa” pošteno odradili svoje nastupe ne razočaravši sasvim solidno ispunjene tribine legendarnog staroškolskog.

Skupina A:

  • Mars napada   0
  • PP Slatina        1

Mars napada: D.Radonjić, Menčik, A.Radonjić, Oužecki, Novaković, Bočkaj, Grgić, Janečić
PP Slatina: Lorenc, Makar 1, Dunković, Duspara, Sertić, Cerovski, Matić, Gumbarević

Stari – mladi. Vječnu dvojbu, iako već na pragu četrdesete, po tko zna koji put otklonio je Marijan Makar, zabivši gol koji se kasnije ispostavio koban za ambicije branitelja naslova. Policajci puno bolji u prvom dijelu kada su i poentirali, a kasnija taktika branjenja rezultata na njihovu je sreću urodila plodom jer usprkos naporima prvaka Lorenc i ekipa uspjeli su očuvati mrežu čistom.

  • Šumarija Slatina               1
  • NK Voćin                           5

Šumarija Slatina: Četa, Štampar 1, Vidas, Habuš, Kovač
NK Voćin: I.Čović, H.Čović 1, Gusić 1, P.Vicić 1, Perić 1, Kizivat 1, Simonović

Igrački desetkovani, ali izuzetno čvrsti ”Šumari” izdržali su sve atake Voćinčana sve do posljednjih sekunda prvog dijela kada je Štampara lopta nes(p)retno pogodila u ruku. Očit penal u gol je pretvorio Gusić i tu je priči o možebitnom iznenađenju bio kraj. Popustila je u nastavku i koncentracija do tada izuzetno raspoloženog vratara Roberta Čete pa su se gotovo svi članovi Voćina stigli upisati u strijelce.

  • PP Slatina            4
  • HDSSB                 2

PP Slatina: Lorenc, Makar 1, Dunković 2, Sertić, Cerovski 1, Matić, Gumbarević
HDSSB: Hufnagel, Manceta 1, Rončević, Pandur 1, Gajer, Petranović, Mataković, Ćosić

Dugo su ”Policajci” lomili otpor HDSSB-a, a taj je korak prvim golom na turniru učinio Cerovski. Kasnije je i proradila zlatna ljevica Igora Dunkovića te je ishod otišao u očekivanom smjeru. Ipak blago komešanje na klupi pobjedničke momčadi izazvala su dva iznenadna gola u njihovoj mreži u posljednjim sekundama utakmice koja su im zabili mladi Manceta i ponajbolji igrač iskusni Pandur.

  • Mars napada     0
  • NK Voćin           3

Mars napada: D.Radonjić, Menčik, A.Radonjić, Oužecki, Novaković, Bočkaj, Grgić, Janečić
NK Voćin: I.Čović, H.Čović 1, Gusić, P.Vicić, Perić 2, Kizivat, Simonović

Nabrijano, agresivno, napeto. Upravo takva se utakmica očekivala u srazu dvaju sjajnih momčadi od kojih se jedna morala oprostiti od turnira. Kompletna utakmica bila je ”na nož”. Iskrilo je malo malo. Težak su zadatak imali iskusni suci Valent i Minauf. I kiša je lagano padalo dodatno otežavši već ionako kompliciranu utakmicu. Bura negodovanja stigla je iz redova Marsa nakon što je potkraj poluvremena penal sviran Voćinu. No koncentrirani Dino Radonjić s lakoćom je skinuo udarac Gusića. Marsu je, za prolazak skupine, očajnički trebala pobjeda pa su u nastavku sve karte bacili u napad. Žurbu Marsa da što prije dođe do vodstva, vješto je u samo nekoliko sekundi razmaka iskoristio lukavi Roko Perić razriješivši pitanje pobjednika, ali i putnika u polufinale.

  • HDSSB                              2
  • Šumarija Slatina              1

HDSSB: Hufnagel, Manceta, Rončević, Pandur, Gajer, Petranović, Mataković, Ćosić 2
Šumarija Slatina: Četa, Štampar 1, Vidas, Habuš, Kovač

Kapa dolje i jednima i drugima zbog poštenog nastupa koji je samo odlučivao tko će ponijeti ”fenjer” i biti posljednji u skupini i to po tada već izuzetno opasnom sklizavom teren. Duža klupa HDSSB-a presudila je ovaj dvoboj. Kovač je razigravao koliko je mogao, no njegovi suigrači nisu mogli probušiti sjajnog Hufnagela. S druge strane terena i suparnički mu kolega vratar Četa je imao svoj dan. Ipak u samoj završnici popustila je koncentracija spomenutih vratara pa je najnovija akvizicija HDSSB-a rastrčani Antonio Ćosić s dva pogotka donio slavlje svojoj momčadi. Malo neizvjesnosti u posljednjim sekundama ovog uzbudljivog dvoboja donio je gol Mile Štampara pa su najvjerniji pokisli navijači HDSSB-a morali strijepiti sve do posljednjeg zvižduka sudačkog para.

(D. Jukić / Foto: R. Turkalj)

x

Check Also

STOTI ROĐENDAN KINOPRIKAZIVAČKE DJELATNOSTI – 100 godina kinematografije u Slatini: Od drvenih stolica do udobnih fotelja

Filmovi su se prikazivali vikendom. U početku su to bili nijemi filmovi koje je na ...

Wordpress Content Copy blocker plugin by JaspreetChahal.org