DOGAĐANJANASLOVNICA

Mališane slatinskoga kraja i ove godine razveselili pokloni iz Engleske

Prije četvrt stoljeća engleska udruga Living life iz grada Eastbourne-a počela je dovoziti pakete radosti za djecu (školarce i preškolce) slatinskog kraja, a prvih godina i drugih gradova u Slavoniji i nekih u BiH.

To su darovi koje u kutije cipela prema dobi i spolu  stavljaju djeca iz engleskih škola matične grofovije East Sussex (pletene kape, rukavice, igračke, školski pribor, nešto slatkiša, bižuterija, higijenski artikli i dr.) Vrijednost svakog paketa je minimalno 50 kn (prosjek) i više. Za ovih 25 godina podijeljeno je najmanje 25.000 paketa na slatinskom području, a ukupno i 10-tak puta više.

Mozak i srce ove operacije su Lyn i Mick Trott supružnici koji su u svom širem kraju supervizori, ali i udomitelji djece s mentalnim i tjelesnim poteškoćama  u razvoju. I ove godine podijelili su oko 1.000 paketa u  6 matičnih i 16 područnih škola od Voćina do Čađavice. Anđeli čuvari ovog humanog projekta su majka i kćer Marjorie i Stacey, a ove godine njima su se priključili i glazbenici Steve i John. Oni su svirali i pjevali božićne pjesme po školama. Djeca i učiteljice uzvraćali su im svojim pjesmama. Također su u pratnji ravnatelja CK Slatina Vladimira Jelenčića posjetili i selo Kladavac (Lost village) kraj Babine grede, po posljednji put nakon više od 15 godina dolaženja, jer u raseljenom selu više nema djece školske dobi. Living Life donio je radost korisnicima i volonterima udruge Jaglac koji su prije  neki dan proslavili svojih prvih 20 godina, kao i darove za članove Evanđeoske –pentekostne crkve u Orahovici.

(tks/Izvor: CK Slatina)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button