Home / KULTURA / Lutkarska predstava “Veseli medvjedići” 8. svibnja na daskama POU Slatina

Lutkarska predstava “Veseli medvjedići” 8. svibnja na daskama POU Slatina

POU Slatina poziva vas 8. svibnja od 17 sati u kino dvoranu na predstavu “Veseli medvjedići” Dječjeg kazališta Branka Mihaljevića.

Dođite na veselo druženje i pogledajte jednu od najgledanijih i najomiljenijih predstava na nedjeljnoj matineji osječkog Dječjeg kazališta. Cijena ulaznice je 20 kuna.

”Lutkarska igra Veseli medvjedići, ruske autorice Marije Polivanove, pripada klasici lutkarskog žanra, pa je stoga sastavni dio tzv. željeznog repertoara lutkarskih pozornica u svijetu. U Osijeku su, u dvije premijere, dakle u dvije različite postave, Medvjedići do sada izvedeni više od sto puta, što dovoljno govori o popularnosti i zanimljivosti tog djela za najmlađe.

Predstava Veseli medvjedići jednostavna je i dopadljiva, a upravo zbog toga i tako prihvatljiva za publiku, koja je aktivno uključena u igru, na samo svirkom na udaraljkama kojima pomaže glumcima. Dvoje protagonista, Zvjezdana Bučanin kao Maška i Aleksandra Colnarić kao Miško oživjelo je svoje junake, dva simpatična medvjedića, temperamentnom igrom i lijepim glasovima, uz jednako tako razigrane pripovjedače i animatore, tumače ostalih uloga, a to su: Lidija Kundert, Inga Šarić i Tihomir Grljušić. I tako četrdesetak minuta, na zadovoljstvo brojnih mališana, koji su sa svojim roditeljima veseli napustili dvoranu, poput pjesmica iz predstave. “U šumi je veselo, ptičice pjevaju, veselo i radosno…” (Dražen Bađun)

x

Check Also

ŽUPA BLAŽENOG IVANA MERZA – U Slatini krizmano 20 djevojaka i 21 mladić

U župnoj crkvi blaženog Ivana Merza u Slatini na posebno svečanoj misi podijeljen je sakrament ...

Wordpress Content Copy blocker plugin by JaspreetChahal.org