DOGAĐANJANASLOVNICA

Lijepo nedjeljno poslijepodne idealno za obilježavanje Svjetskog dana hodanja

Današnje divno, toplo i sunčano nedjeljno poslijepodne bilo je idealno za šetnju iliti hodanje. Naime, danas je u Slatini obilježen Svjetski dan hodanja (1.10.2022.) tako što su na ovu javnozdravstvenu promociju zdravlja i uživanje u svježem zraku bili pozvani svi zainteresirani. Takvih je bilo poprilično.

Sudjelovali su djeca, mladi i građani ili konkretnije Udruga „Vretenac“ Slatina, članovi Društva „Naša djeca“ Slatina, učenici SŠ Marka Marulića i OŠ Eugena Kumičića,građani Slatine te nekoliko žena iz Čačinaca.

Projekt se provodi u organizaciji HZZJZ i županijskih Zavoda za javno zdravstvo, odnosno na području naše županije u organizaciji ZZJZ „Sveti Rok“ Virovitica.

Obilježavanje Svjetskog dana hodanja je dio projekta „Živjeti zdravo“ koji je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

Voditeljice projekta u našoj županiji su profesorice kineziologije Tomislava Medvedović i Mirta Drokan pod čijim vodstvom je odrađeno i današnje hodanje koje je započelo i završilo u Parku 136. slatinske brigade u središtu Slatine.

Hodanje je provedeno po označenoj stazi za hodanje u Slatini, stazom „Živjeti zdravo“ u trajanju od 60 minuta. Inače, hodačka staza iz parka 136.slatinske brigade, ide ulicom pored policijske postaje, veže obje osnovne škole, odnosno ide pored OŠ Eugena Kumičića, SŠ Marka Marulića, autobusnog i željezničkog kolodvora, pored OŠ Josipa Kozarca, te je povratak do parka 136.slatinske brigade, ulicom iznad crkve sv. Josipa.

„Projekt se provodi od 2014.godine. Hodanje se održava svake subote. Cilj je potaknuti građane da budu tjelesno aktivni .Hodanje je vrlo jednostavna tjelesna aktivnost i primjerena je za sve dobne uzraste “, poručuje jedna od voditeljica projekta Mirta Drokan.

(T.K.Slačanac/Foto:T.K.Slačanac i M.Drokan)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button