KULTURANASLOVNICAOPĆINE

Bukovačke “Lipe” i u 2016. godinu sa velikim planovima

Godišnja skupština KUD-a Lipa Nova Bukovica - 22Kulturno-umjetničko društvo “Lipa” Nova Bukovica jučer je u dvorani lokalnog DVD-a održalo redovnu godišnju izvještajnu skupštinu, na kojoj je usvojeno izvješće predsjednice Tanje Fuljek o radu u prvoj godini djelovanja društva, kao i sva ostala izvješća i planovi rada za 2016. godinu.

Skupštini su između ostalih prisustvovali i načelnik općine Nova Bukovica, Željko Vencl i zamjenik načelnika, Antun Kojić.

Predsjednica KUD-a “Lipa”, Tanja Fuljek:

“Kud ” LIPA ” Nova Bukovica osnovan je prije dvije i pol godine. Djeluje kroz 5 sekcija; dječjoj i odrasloj folklornoj, dječjoj i odrasloj dramskoj, te sekciji rukotvorine. U protekloj godini, u svim sekcijama KUD-a djelovalo je 50 aktivnih članova Udruge. Ono zbog čega smo posebno sretni, jest činjenica da polovinu naših članova čine djeca, koji veliki dio svog slobodnog vremena provode na koristan i produktivan način, te sa puno ljubavi i entuzijazma sudjeluju u radu KUD-a.

Jedan od glavnih ciljeva, od dana našeg osnivanja je izrada zavičajne nošnje mjesta Nova Bukovica, te smo sva svoja sredstva uložili u izradu istih. Do sada je izrađeno 13 kompleta ženske i jedan komplet muške nošnje, u kojima će folklorna sekcija nastupiti na našoj godišnjoj priredbi koju tradicionalno održavamo u lipnju.

Prošle godine zabilježili smo brojne nastupe, od kojih ističemo nastupe dramske sekcije koja izvodi vlastite, autorske igrokaze, a organizirali smo i svoju 1. smotru folklora koja se održala uoči “Bukovačkih dana Velike Gospe”.

Posebno smo zahvalni Općini Nova Bukovica i načelniku Željku Venclu, na financijskoj potpori i razumijevanju za sve naše ideje i projekte. Od početka ove godine, započeli smo i uspješnu suradnju sa Tomislavom Medvedom, koji obnaša funkciju voditelja folklorne sekcije. U planu nam je osnivanje tamburaške sekcije a predstoji nam i opremanje prostora koji nam je ustupljen na korištenje od strane Općine Nova Bukovica.”

(mk / FOTO: M. Kokorić)


Related Articles

Back to top button
Wordpress Content Copy blocker plugin by JaspreetChahal.org