DOGAĐANJANASLOVNICA

Kozarcima četiri prva mjesta na županijskom iz matematike

U Osnovnoj školi  Ivana Gorana Kovačića u Gornjem Bazju održano je županijsko natjecanje iz matematike za učenike osnovnih škola.  Ponovno su sjajne rezultate na ovoj razini natjecanja ostvarili učenici Osnovne škole Josipa Kozarca iz Slatine. Mahom su učenici navedene slatinske škole imali plasmane među najboljim matematičarima gotovo svake konkurencije, no ipak ne možemo  zaobići posebno istaknuti Lanu Mandl, Ivonu Bosec, Nou Fazekaša i Dominika Gaću kao nove županijske prvake.

U tvrdoj konkurenciji učenika 4. razreda Lana Mandl (mentorica:Sanja Hmelik) došla je do prvog mjesta sa samo bodom prednosti ispred prve pratiteljice polaznice virovitičke škole. U istoj kategoriji treća je bila Lucija Presečan (mentorica:Jasminka Kesegić), sa samo dva boda zaostatka za pobjednicom.  Šesti je bio Nino Popović (mentorica:Dijana Vuković), a osma Uma Milaščević (mentorica: Sanja Hmelik).

Kod učenika 5.razreda Ivan Jadek (mentorica:Anita Jukić)  je zauzeo odlično drugo mjesto, a učenici Hana Lovreković i Kristijan Novak iste mentorice bili su deseti odnosno jedanaesti.

U kategoriji učenika 6. razreda pobjedu je sa vršnjakom iz suhopoljske škole zahvaljujući istom broju bodova (17)  podijelio Dominik Gaća (mentorica:Denis Vujanović). I u daljnjem poretku iste konkurencije odlučivale su nijanse pa je tako treće mjesto sa učenicom virovitičke škole s istim brojem bodova (15) podijelio i Patrik Štruklec  (mentorica:Denis Vujanović).  Na podjeli od 6.do 9.mjesta završila je učenica Osnovne škole Eugena Kumičića Gala Brunović (mentorica:Senka Kovčić)

Kod 7.razreda uvjerljivo je najbolji bio Noa Fazekaš (mentorica:Ljiljana Peretin) dok je učenik Sven Oužecky iste mentorice bio četvrti.

Svoju dominaciju na natjecanjima ove je godine i na ovom županijskom matematičkom nastavila Ivona Bosec uvjerljivo odnijevši prvo mjesto u konkurenciji učenika 8.razreda. Odmah iza nje na drugo se mjesto plasirala još jedna učenica OŠ Josipa Kozarca Elena Bičanić. I Ivonu i Elenu za natjecanje je pripremala mentorica Ljiljana Peretin. (dj / foto: Anita Jukić)


 

 

 

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button