Home / DOGAĐANJA / Koncert crkvenih zborova na blagdan sv. Cecilije

Koncert crkvenih zborova na blagdan sv. Cecilije

SLATINA – U nedjelju, na spomendan sv. Cecilije, zaštitnice glazbe i glazbenika, u župnoj crkvi sv. Josipa održan je koncert svih crkvenih zborova koji djeluju u Slatini. Nastupili su dječji zbor Župe sv. Josipa pod ravnanjem vjeroučiteljica Ljiljane Ivanković i Marine Martinović, zbor Župe bl. Ivana Merza pod ravnanjem Darija Vrbaslije, zbor mladih Župe sv. Josipa koji vodi Tatjana Granjaš i mješoviti župni zbor „Sv. Josip“ pod ravnanjem Darija Vrbaslije. Za orguljama je bio Krešimir Sadak, a gitaru je svirao Siniša Ivček. Na koncertu su bile (i aktivno sudjelovale) časne sestre Presvetog srca Isusova te župnici Dragan Hrgić i Nikola Jušić.

Najavljujući izvedbe, mladi voditelji Melita i Juraj naglasili su kako se u tekstovima pjesama isprepliću tvrdoglavost, sebičnost i vlastiti interesi nasuprot ljubavi, slozi i razumijevanju. U mnogim kušnjama čovjek se često orijentira na sebe i svoje materijalne želje, stavljajući ljude oko sebe i prave vrijednosti u drugi plan. Pjesme pokazuju kako se ljubavlju vraća iskra radosti, kako mijenja srce i sve čini novim. A budući da je glazba hrana ljubavi, ona jednako oplemenjuje izvoditelje i slušatelje. Posjetitelji koncerta burnim su pljeskom izrazili svoju zahvalnost zborovima i njihovim voditeljima za ugodne trenutke provedene uz pjesme koje su izveli i tako su nagradili njihovo zalaganje i požrtvovnost.

Na kraju koncerta voditelji su poželjeli svim vjernicima u prepunoj crkvi blagoslovljen blagdan sv. Cecilije te plodonosnu pripravu za Došašće i Božić. (P. Žarković)

 

x

Check Also

Grad Slatina otvorio novu telefonsku liniju za prijavu komunalnih problema

Grad Slatina potpisao je Ugovor o posebnim tarifama s tvrtkom Skynet Telekomunikacije d.o.o. o uspostavi ...

Wordpress Content Copy blocker plugin by JaspreetChahal.org