CRNA KRONIKANASLOVNICA

Još uvijek nema informacija o nestanku Pave Čačića (74)

Bivši gradonačelnik Slatine posljednji je put viđen u nedjelju u Zadru

SLATINA – Posjet dalekom zadarskom rodnom kraju, koji je na Cvjetnicu trebao biti radosno obiteljsko okupljanje i poseban doživljaj, za dugogodišnjeg profesora slatinske Srednje škole Marka Marulića, nekadašnjega gradonačelnika Slatine i istaknutog društvenog radnika Pavu Čačića, ali i njegovu obitelj, pretvorio se, nažalost, u neizvjesnost koja još uvijek traje.

Ni četiri dana poslije njegova nestanka zadarska policija nema nikakve informacije o njemu. Nestanak 74-godišnjeg Čačića dogodio se u nedjelju, 20. ožujka, oko 18 sati, kad se udaljio iz stana u zadarskoj Ulici Roberta Frangeša Mihanovića 67, i otišao u nepoznatom smjeru.

Prof. Pavao Čačić sve do umirovljenja živio je u Slatini. Radio je kao srednjoškolski profesor, bio je gradski vijećnik, obavljao je funkcije gradonačelnika Slatine, predsjednika Gradskog vijeća i člana Gradskog poglavarstva, imenovan je pročelnikom Upravnog odjela za društvene djelatnosti Virovitičko-podravske županije, a u mirovinu je otišao s mjesta ravnatelja Pučkog otvorenog učilišta Slatina. Ubrzo nakon umirovljenja odselio se u Vinkovce kako bi bio bliže sinu Tomislavu. Nakon smrti supruge prošle godine, počeli su jače dolaziti do izražaja znakovi demencije.

Tomislav Čačić odlučio je svome vremešnom ocu omogućiti posjet rodnom kraju i susret s njegovim bratom, pa je s obitelji odvezao oca u Zadar, gdje su trebali provesti vikend. Kad se Pavo u nedjelju navečer nije pojavio, obitelj je sama krenula u potragu. Budući da ga nisu pronašli, obavijestili su policiju, a potom i vojsku, čelnike lokalne samouprave, medije.

– Čudno je što i nakon četiri dana nemamo nikakve informacije. Petsto plakata poljepljeno je u Zadru i teško je vjerovati da nitko nije vidio izgubljenog čovjeka i prijavio ga policiji. Pokušali smo analizirati kako se sve to dogodilo i utvrdili smo da je zabunom uzeo moju torbicu s dokumentima i ključevima umjesto svoje – rekao nam je Pavin sin.

Vozeći prema Vinkovcima, Tomislav je po tko zna koji put razmišljao što se moglo dogoditi njegovu ocu.

– Ako se nije negdje smrznuo, postoji realna mogućnost i da ga je netko negdje zatočio. On je, naime, u svojoj bolesti znao pričati kako ima mnogo novca – pa policija ni tu mogućnost ne isključuje, ali ne može djelovati dok se netko eventualno ne javi.

Tomislav je vrlo zadovoljan susretljivošću i suradnjom sa zadarskom policijom. “Doista su korektni, jučer sam dobio informaciju da više od 30 policajaca pretražuje Diklo i Borik, da je tamo interventna policija i da ‘češlja’ teren. Unatoč svemu, nadamo se najboljem”.

Policija i dalje poziva građane koji eventualno posjeduju informacije o nestaloj osobi da obavijeste najbližu policijsku postaju ili nazovu broj 192. (P. Žarković – Glas Slavonije)

POLICIJA I DALJE TRAGA

Još uvijek traje intenzivna potraga. Od trenutka kad je prijavljen nestanak, naši policijski službenici pretražuju područje obale ispod Dikla, gdje je Čačić nestao, a isto tako i dio šumskog područja između Ulice Roberta Frangeša Mihanovića i Puta Nina, dakle predjel Žmirića, Mocira i Cerodola, rekao nam je Elis Žodan, glasnogovornik Policijske uprave u Zadaru.

Related Articles

Back to top button
Wordpress Content Copy blocker plugin by JaspreetChahal.org