DOGAĐANJAKULTURA I OBRAZOVANJENASLOVNICA

Izvrstan koncert sinoć u Slatini izveo dvojac Jagušić/Čavlović

Sinoć je sklopu XXIV. festivala Dani Milka Kelemena u koncertnoj dvorani Hrvatskog doma održan još jedan u nizu sjajnih koncerata.

Brojnu publiku svojim su nastupom oduševili profesori Glazbene škole Milka Klemena Slatina Josip Jagušić na klaviru i Robert Čavlović na harmonici.

Na početku koncerta posjetitelje, među kojima je bio i gradonačelnik Grada Slatine Denis Ostrošić, pozdravio je ravnatelj Glazbene škole Milka Klemena Slatina Antonio Brzica, a potom i direktorica festivala DMK Jadranka Srdoč koja je tom prigodom prenijela pozdrave skladatelja i dirigenta Berislava Šipuša.
„Maestro Šipuš je imao prilike prošle nedjelje razgovarati s ministricom kulture na otvaranju nove koncertne dvorane u Varaždinu te joj je tom prigodom prenio dojmove iz Slatine i predložio da slatinski Dani Milka Kelemena uđu na listu hrvatskih nacionalnih festivala. To je još jedan kompliment iskazan ne samo organizatorima festivala već i cijelom gradu Slatini.“ – istaknula je direktorica DMK Jadranka Srdoč.

U sklopu programa profesori Josip Jagušić i Robert Čavlović maestralno su izveli djela Sergeia Prokofieva, Frane Paraća, Victora Vlasova i Alexandera Scriabina, te na kraju zajednički odsvirali skladbu za harmoniku i klavir skladatelja Olea Schmidta, Symphonic FANTASY, op. 20.

Velike pohvale na sinoćnjoj izvedbi publika je ovim vrhunskim glazbenicima iskazala pozivajući ih nekoliko puta na bis.
(mf/Foto: Robert Turkalj)


Možda će vas zanimati i ...

Back to top button